Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo má štěstí, že je Verstappenův kolega

Ricciardo má štěstí, že je Verstappenův kolega

Kohokoliv jiného by poslal ven z trati.

Jezdci F1 dorazili do japonské Suzuky jen pár dní po Velké ceně Malajsie a ještě tedy mají co říct k jejím rozhodujícím momentům. Max Verstappen například neváhal říct, že kohokoli kromě týmového kolegy by v rozhodujícím souboji před poslední výměnou pneumatik poslal ven z trati, což znamená, že závod by vyhrál. Má to Ricciardo ale štěstí…

"V 6. zatáčce, to bylo… Tedy pokud by byl vedle mě kdokoliv jiný, tak bych ten manévr (úspěšně) dokončil," řekl dnes nizozemský závodník. "Vytlačil bych ho ven, ale to nesmíte, když je vedle vás týmový kolega."

Pár kol po Verstappenově neúspěšném útoku zradil vedoucího Lewise Hamiltona motor a Daniel Ricciardo mohl využít virtuální safety car k výměně již velmi opotřebovaných pneumatik za nové, což byl konec Verstappenovým nadějím na nalezení cesty vpřed. Ricciardo slavil vítězství a Verstappen se na to díval z druhého stupínku stupňů vítězů. Frustraci prý ale necítil.

"Žádná frustrace. Je třeba vidět pozitivní stránku. Byli jsme silní, měli jsme rychlost a pokazila nám to jen smůla a virtuální safety car. Tyto věci patří k závodění a někdy se postaví proti vám. Mám před sebou mnoho let závodění, takže nebudu naříkat kvůli jednomu závodu."