Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button navrhuje zkrátit závody

Button navrhuje zkrátit závody

Mladí nemají čas sedět před televizí.

Jenson Button se brzy rozloučí s kokpitem vozu F1. Tvrdí, že závodní přilbu ještě nevěší na hřebík a že se možná dokonce po roce vrátí do F1, sezónu 2017 ale stráví v roli poradce McLarenu a jednu radu už má i pro celou F1. Závody by měly být kratší.

"Vždycky tu budou skalní fanoušci, kteří F1 sledují již 10, 20 let a budou sledovat celou velkou cenu, ale to nejsou ti, na kterých se potřebujeme zaměřit," řekl Button. "Potřebujeme oslovit mladé publikum a je velmi náročné bavit je hodinu a půl. Lidé mají problém udržet pozornost tak dlouho. Jsme jako děti, nevydržíme sedět při jedné věci a chceme jít za něčím dalším a dělat něco jiného.

Já sám mám problém sedět před TV hodinu a půl a koukat na film, potřebuji být aktivní. Nebude to jednoduché, protože Formule 1 je Formule 1 a vždy je škoda měnit něco, co se vždy dělalo určitým způsobem. Ale pokud chceme sport udržet v centru pozornosti, musíme držet krok s dobou.

Když já koukám na závod F1, je pro mě vzrušující. Jenže jiní lidé shlédnou stejný závod a řeknou, že tam bylo pár předjetí, ale 10 minut akce během jeden a půl hodiny je málo! Pro mě je závod vzrušující, protože když se už něco děje, tak do toho jezdec dá úplně všechno. Ale 10 minut akce během jeden a půl hodiny závodu většině lidí nestačí a dokážu je pochopit.

Závody by měly být krátké, protože krátké sporty jsou na vzestupu. Nikdy jsem neviděl celou etapu Tour de France, ale nahrávám si to a pak se podívám na posledních 10 minut. F1 potřebuje zaujmout mladé publikum, ale nebude to lehké."