Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Lauda zkritizoval Verstappena

Lauda zkritizoval Verstappena

Marko by ho už měl dát do latě.

Max Verstappen si opět vyslechl komentář k jeho stylu závodění a tentokrát ne od ledakoho, ale od trojnásobného mistra světa. Niki Lauda jako nevýkonný ředitel týmu Mercedes přihlížel startu a viděl, jak Verstappen ve výjezdu z první zatáčky závodu vytlačil Nica Rosberga ven z trati. Rosberg přitom bojuje o titul a Verstappen tímto mohl rozhodnout šampionát, nemluvě o tom, že po závodě nebyl spokojený s tím, že Rosberg po zkrácení trati zůstal před ním.

"Nico byl jednoznačně před Verstappenem a ten ho vystrčil ven z trati," řekl Lauda. "Nica to mohlo stát titul. Nepřijatelné. Byla to Verstappenova vina, on byl příliš agresivní. Jednou si to bude muset uvědomit."

Po neúspěšném pokusu natlačit se před Nica Rosberga musel Verstappen kvůli pneumatikám zpomalit a bránit svou pozici před Vettelem. Při tom si pomohl vynecháním druhé zatáčky, za co, na rozdíl od Lewise Hamiltona a Rosberga, dostal trest a přišel o třetí místo. A Lauda s rozhodnutím stevardů stoprocentně souhlasí.

"Bylo to správné rozhodnutí. Recidivista jako on musí být trestán. Helmut (Marko) by si s ním měl promluvit. Pokud by Verstappen nejezdil tak agresivně, vyvíjel by se mnohem lépe. Je neuvěřitelně talentovaný, ale pak vše pokazí takovým hloupým manévrem. On si to ani neuvědomuje. Myslí si, že dělá všechno správně, jenže nedělá. Měl by se uklidnit."

Další otázka směřovala na divokou gestikulaci mezi Verstappenem a Vettelem za šachovnicovou vlajkou. Vettel Verstappenovi prstem naznačoval, že se těší předčasně, zatímco ten si z něj dělal posměch.

"Další drzost. Nechápu, kde se v něm ta arogance bere. Nerozumím tomu. Ztracený případ. Ostatní jezdci jsou stále více rozzlobení."