Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Brawn: Bernie není nesmrtelný

Brawn: Bernie není nesmrtelný

Dříve nebo později se jeho pera chopí někdo jiný.

Ross Brawn se dlouho tvářil jako důchodce, jehož už zajímá pouze rybaření, i když ne na nedalekém jezeře, ale v různých koutech světa. Ale od vydání knížky je opět aktivní alespoň v komunikaci s médii a ta mu předpovídají místo u nových vlastníků F1, jen se nemůžou dohodnout, zda to bude pod Berniem Ecclestonem, nebo zasedne rovnou na jeho místo, nebo bude jedním z několika lidí, které si rozdělí jeho funkce. Sám Brawn takové spekulace podporuje vyjádřeními, jaké si můžete přečíst níže.

"O takové místo bych měl zájem, ale ještě předtím je třeba vyřešit mnoho jiných věcí," odpověděl Brawn na otázku, zda by chtěl pracovat s Ecclestonem a Zakem Brownem, marketingovým expertem, který možná dostane za úkol zlepšit image F1 a zaujmout mladší publikum.

"Jedna věc je jistá, Bernie není nesmrtelný, nikdo z nás není. Jednou se svého pera bude muset vzdát. Je to výjimečná osobnost, vytvořil většinu z toho, co tu teď máme a nikdy ho nikdo nenahradí. Pracovat pro Bernieho by jistě byla zábava, byla by to zajímavá zkušenost."

Bernie Ecclestone již popřel, že by chtěl spolupracovat s Rossem Brawnem a doporučil mu zaklepat na dveře FIA, aby mohl napsat lepší pravidla. Ale jak víme, Ecclestone ne vždy říká to, co si skutečně myslí.