Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonsa v Monaku nahradí Button

Alonsa v Monaku nahradí Button

Jednorázový návrat šampiona.

Jenson Button oznámil, že to bude on, kdo v Monaku nahradí Fernanda Alonsa. Španěl dal přednost závodu Indianapolis 500, který se pojede ve stejný den jako Velká cena Monaka. Mistr světa z roku 2009 se tak na jeden závod opět stane jezdcem McLarenu.

"Jsem nadšený, že se jednorázově vrátím do F1 a nedokážu si představit lepší místo, než mou adoptivní domácí velkou cenu, Monako," řekl 37 letý závodník. "Už jsem tam vyhrál, v roce 2009, je to jedna z mých nejoblíbenějších tratí. Dobrý jezdec může hodně ovlivnit výsledek. McLaren-Honda MCL32 nezačalo sezónu nejlépe, ale Monako by mu mělo vyhovovat lépe než rychlejší okruhy, na kterých s ním dosud jezdili Fernando a Stoffel. Ano, uvědomuji si, že zopakování mého vítězství z roku 2009 není reálné, ale podle mě budu mít dobrou šanci získat body do Poháru konstruktérů, které budou pro tým velmi cenné."

Button se předtím, než se rozhodl z F1 odejít, velmi těšil na nové rychlejší vozy sezóny 2017 a díky této příležitosti se mu jeho přání splní. Nabízí se, aby ho McLaren nechal po VC Bahrajnu jezdit alespoň v jeden den dvoudenního testu, který se uskuteční příští týden v úterý a ve středu. Jeho účast ale zatím nebyla potvrzena a britský jezdec mluvil pouze o přípravě v simulátoru McLarenu. Fyzicky by měl být připraven, protože i po odchodu z F1 poctivě trénuje kvůli jeho zálibě v triatlonu.