Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Alonsův život se odchodem z Ferrari zlepšil

Alonsův život se odchodem z Ferrari zlepšil

Ferrari získá tituly, celou dobu to věděl.

Alonsovy výsledky se po odchodu z Ferrari nezlepšily, ale jeho život prý ano. Přestože Ferrari se ze svých problémů dostalo celkem rychle a jeho jezdci nyní mohou bojovat o mistrovský titul, zatímco konkurenceschopnost partnerství McLaren-Honda je opět zklamáním, Alonso odmítá připustit, že svého rozhodnutí již lituje.

"Rádi bychom byli konkurenceschopnější, to bez debaty. S Ferrari jsem měl smlouvu na roky 2015 a 2016 a přesto si myslím, že přejít k McLarenu bylo správné rozhodnutí," řekl dvojnásobný mistr světa. "Hodně jsem se tu naučil. Pracuji s nejlepšími inženýry, které má nyní Mclaren ve svém týmu. Naučil jsem se opravdu strašně moc a tam jsem už byl pod obrovským tlakem, protože jsme nebyli první. První, druhý, třetí rok se to ještě dá, ale šestý a sedmý rok by už byly velmi náročné. Poslední dva roky mám mnohem lepší život, i přes naše výsledky."

Těžko uvěřit, že by Alonso nebyl ochoten vrátit se do Ferrari a sednout za volant vítězného vozu, jenže jak připomíná, na tuto sezónu nikdy neměl smlouvu a po roce 2016 by jej možná u Ferrari beztak nahradil někdo jiný.

"Na tento rok jsem smlouvu neměl. Ferrari bude vyhrávat i za 20 let, tak doufám, že se i poté nebudou lidé ptát, zda tam Alonso neměl raději zůstat. To mi už bude 55 let! Za Ferrari jsem závodil 5 let. Závody vyhrávali před mým příchodem, vyhrávali se mnou a vícekrát jsme o titul bojovali až do posledního závodu. Za poslední dva roky vyhráli pár závodů i letos vyhrávají a to se nezmění, budou vyhrávat závody i tituly. Ale to nerozhodne o tom, zda Fernando udělal chybu nebo ne. Se svou kariérou jsem mimořádně spokojený, vždy jsem byl v konkurenceschopném voze, díkybohu, a dostal jsem příležitost něco dokázat."