Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso poráží Vandoorna, je v životní formě

Alonso poráží Vandoorna, je v životní formě

Jak by to dopadlo, kdyby závodil sám se sebou?

Porovnání jezdce s patnáctiletou zkušeností se závoděním v F1 s úplným nováčkem možná není celkem spravedlivé. Ale Fernandu Alonsovi to stačí k tomu, aby si byl jistý, že je v nejlepší formě.

"Řekl bych, že z pohledu toho, jak konkurenceschopně se cítím ve voze, jsem ještě nikdy neměl takto dobrý start do sezony," řekl dvojnásobný mistr světa. "Ještě nikdy jsem nebyl na začátku roku tak daleko před týmovým kolegou. Opravdu nikdy. Přitom je to někdo, kdo v jiných sériích vyhrával. Když před F1 jezdil v sériích, v nichž mají všichni stejné vozy, tak vyhrával. Takže je velmi dobrým referenčním bodem. Nepochybuji, že jsem v životní formě, takže žádné problémy s motivací, nadále toužím po úspěchu. Výsledky nejsou dobré, ale vím, že jezdecky jsem na vrcholu své kariéry."

Později ale sám uznal, že léta zkušeností mají svou cenu. "Během kariéry se mnohému naučíte. Kdybych teď závodil proti sobě samému mladšímu o deset, patnáct let, asi bychom byli stejně rychlí, ale teď bych nedělal malé chyby, věděl bych, kdy už na vůz více netlačit. Teď už vím, kdy je správný čas zatlačit, kdy být konzervativnější, věci kolem zastávek v boxech, techniky šetření paliva, starty, příprava na kvalifikaci, příprava pneumatik..."