Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Honda selhala, McLaren zaklepal na dveře Renaultu

Honda selhala, McLaren zaklepal na dveře Renaultu

Francouzská automobilka by ale měla problém.

Honda dnes oběma jezdcům McLarenu poskytla o něco vyšší výkon motoru, než měli před čtyřmi týdny v Maďarsku, jenže Jusuke Hasegawa přiznal, že nasazení spec 3.5, respektive spec 3.6 se bere jako selhání. Podle původního plánu měla být v Belgii připravena plnohodnotná spec 4.

"Podle plánu jsme měli nasadit spec 4, ale selhali jsme. Nedodrželi jsme plán," prozradil výkonný šéfinženýr Hondy. "Jsme zhruba v polovině, proto jsme současné verze nazvali 3.5 a 3.6."

Zak Brown potvrdil, že čekali něco lepšího, než reálně dostali.

"Zaznamenali jsme zlepšení. Ne tak velké, v jaké jsme doufali, ale je to zlepšení," řekl výkonný ředitel McLarenu.

Zdá se, že Honda opravdu musí o McLaren bojovat. Ředitel Renaultu Sport F1 Cyril Abiteboul v Belgii totiž oznámil, že McLaren se skutečně zajímá o možnost získat smlouvu na francouzské motory.

"Situace je taková, že máme víceletý kontrakt s Red Bull Racingem a Toro Rosso. Jsme otevřeni diskusím a mohu potvrdit, že jsme komunikovali s McLarenem, ale momentálně nám to neumožňuje omezení v pravidlech ohledně dodávání více než třem týmům," řekl Cyril Abiteboul narážejíc na to, že pokud chce výrobce motorů dodávat více než třem týmům, musí FIA požádat o výjimku.

"Kromě toho si nemyslím, že by bylo rozumné věřit, že bychom mohli dodávat více než třem týmům, aniž by se snížila úroveň služeb poskytovaných jiným týmům. Mluvili jsme o tom, ale bohužel máme podepsané smlouvy a vážíme si vztahu s Red Bullem. Je to dlouhodobý vztah a rádi bychom ho udrželi do roku 2020. Ale pokud by se naskytla jiná příležitost, tak proč ne? Pokud vím, momentálně se nic neděje."

Pokud si Abiteboulova slova přeložíme jako ano McLarenu a ne čtyřem týmům (včetně továrního), tak bychom mohli spekulovat, že by rád poslal Toro Rosso do náruče Hondy.