Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Rošáda oficiálně potvrzena!

Rošáda oficiálně potvrzena!

McLaren dal Hondě kopačky, ta si rychle našla náhradníka

Obnovené partnerství britského týmu McLaren a japonské automobilky Honda skončilo, aniž vybojovalo jediné stupně vítězů, tedy pokud nedojde k nějakému velkému překvapení během zbytku sezony 2017. Jak dnes totiž oznámil Renault, v letech 2018, 2019 a 2020 to bude on , kdo bude tomuto týmu dodávat své pohonné jednotky. McLaren prý bude na trati skvělým referenčním bodem pro tovární tým a mimo ni stejně skvělým marketingovým partnerem. Rovnou bylo oznámeno, že znak francouzské automobilky se objeví i na karoserii vozu. McLaren se tak okamžitě dostává k Renaultu blíže než Red Bull Racing, který od rozkolu v roce 2015 nahrazuje logo Renaultu logem sponzora TAG Heuer.

"McLaren je inspirativní tým s dvěma talentovanými jezdci a neměl by nás podpořit pouze ve vývoji motoru, ale být i referenčním bodem a příkladem pro tým konstruující naše šasi," řekl Cyril Abiteboul, ředitel Renaultu Sport F1.

"Je to vzrušující nový začátek s týmem, který již vyhrál řadu titulů a touží se dostat zpět na výsluní. Tato smlouva perfektně zapadá do naší střednědobé strategie a ladí s naším cílem, kterým je, aby náš tým v roce 2020 vyhrával. Už se těšíme na chvíli, když na voze McLaren poprvé uvidíme náš emblém a poprvé se setkáme na trati jako partneři.

Poprvé se stalo, že Renault bude spolupracovat s McLarenem. Jsme hrdí, že jsme dosáhli dohody s organizací, jež má tak bohatou historii. Tato aliance nebude pouze technická a sportovní, ale přinese i výhody v oblasti marketingu a komunikace.
"

 

Honda z F1 neodchází, ale bude dodávat motory týmu Toro Rosso. Ani jedna společnost neprozradila detaily nového "partnerství", takže zatím nevíme, zda bude automobilka tento tým podporovat i finančně, ani jak úzké bude technické propojení.

"Toro Rosso je zkušený tým se silou mládí a renomé vychovatele velkých hvězd budoucnosti. Všichni v Hondě se těší na spolupráci s Toro Rosso. Jsme nadšeni, že spolu s ním začneme novou kapitolu našeho příběhu v F1," oznámil Takahiro Hačigo, prezident společnosti Honda Motor Company.

"Chci vyjádřit vděčnost Liberty Media a FIA za jejich pomoc při realizaci tohoto partnerství. Honda a Toro Rosso budou pracovat jako jeden tým, usilovat o progres a úspěšnou společnou budoucnost. Vážíme si podpory našich fanoušků a přijímáme novou výzvu."

Toro Rosso prozradilo, že práce na úpravě projektu budoucího vozu pro potřeby pohonné jednotky Hondy jsou již v plném proudu. Zahraniční média zjistila, že Toro Rosso ve skutečnosti nikdy McLaren (oficiálně) nepožádalo o dodávky převodovek. V nejbližších dnech se jistě dozvíme více detailů o této vzrušující rošádě.