Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sauber přijme 100 nových zaměstnanců

Sauber přijme 100 nových zaměstnanců

Zdá se, že noví majitelé to s návratem do středu pole myslí vážně.

Z nejnovějšího vyjádření Frédérica Vasseura můžeme usuzovat, že investiční skupina Longbow to s protlačením Sauberu zpět mezi solidní menší týmy myslí opravdu vážně. Angažování zkušeného Vasseura na místo šéfa týmu a smlouva na nové pohonné jednotky a převodovky Ferrari byly dobrými znameními, ale až opětovné zalidnění prázdných prostorů hinwilské továrny dá stáji reálnou šanci dohnat konkurenci a vymanit se z pozice jednoznačně nejslabšího týmu F1.

"Naše počty zaměstnanců jsou příliš nízké. Musíme se rozrůst, musíme posílit každé oddělení, ale hlavně aerodynamické. Přibližně bychom chtěli mít 400 zaměstnanců," řekl šéf Sauberu. Ani 400 nebude na tým F1 moc, ale Sauber bude podstatně silnější než se současnými 320 lidmi.

"Když jsem se loni připojil k Renaultu (bývalému Lotusu), měli jsme 470 zaměstnanců. Když jsem odcházel, bylo jich 600. Potřebujeme najít správné lidi na správné pozice. Nikoho nevezmeme jenom proto, abychom zvýšili čísla. To už bychom raději zůstali na čísle 320, než brát někoho pouze do počtu."

Co se týče získávání zkušených pracovníků, Sauber to jako jediný tým v německy mluvící zemi nemá snadné. Vasseur se snaží vidět pozitivní stránku.

"Když jste ve Velké Británii, můžete těžit z toho, jak snadné je pro lidi přecházet z jednoho týmu do druhého. Na druhou stranu, z Německa nám přichází mnoho žádosti o práci na různých pozicích. Já sám jsem se přestěhoval (z Francie) do Švýcarska a jsem za to rád."