Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton a Vettel přemýšleli stejně, Red Bull riskuje

Hamilton a Vettel přemýšleli stejně, Red Bull riskuje

Jaké pneumatiky si jezdci vybrali pro VC Japonska?

Pirelli nám prozrazuje, jaké pneumatiky si jednotliví jezdci vybrali pro Velkou cenu Japonska 2017. Každý automaticky dostal po jedné sadě bílých (střednětvrdých), žlutých (měkkých) a červených (superměkkých) pneumatik, dalších deset si objednali sami.

Není překvapením, že o nejtvrdší směs opět není velký zájem. Dva největší favorité na letošní titul Lewis Hamilton a Sebastian Vettel budou mít shodně jednu (povinnou) sadu bílých, 5 sad žlutých a 7 sad červených. Mercedes ani Ferrari sice nepřipouštějí existenci týmové jedničky a dvojky, ale oba finští kolegové těchto jezdců obětovali jednu sadu žlutých, aby v jednom z tréninků otestovali i bílé pneumatiky.

Ve srovnání s těmito dvěma týmy zvolil Red Bull agresivnější přístup a soustředí se na co nejlepší využití červených, tedy nejměkčích nabízených pneumatik. Nejvíce červených ale beztak bude v garáži McLarenu. Force India asi jako jediná stáj skutečně uvažuje nad tím, že by její jezdci mohli v neděli odjet jeden stint na bílých pneumatikách.