Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hartley: LMP1 mě připravila na F1

Hartley: LMP1 mě připravila na F1

Nabídku nečekal, bude to těžký týden

Naskočit do první velké ceny F1, když se sezona již blíží ke svému konci, bez testování na trati a bez spousty času na trénink v simulátoru? Tuto výzvu přijal Brendon Hartley, když souhlasil s jednorázovým (alespoň prozatím) záskokem za Pierra Gaslyho, jenž se do vozu Toro Rosso také dostal z ničeho nic, ale ještě musí dokončit sezonu v japonské sérii Super Formule. Shodou náhod Hartley závodí v Japonsku tento víkend, ve voze Porsche kategorie LMP1 ve WEC. Právě roky v rychlém prototypu a ve velkém továrním týmu mu dávají víru, že náročný úkol zvládne.

"Byl to šílený týden. Vše se událo tak rychle," prozrazuje 27letý jezdec z Nového Zélandu. "Teď se snažím zůstat soustředěný pouze na tento víkend. Jakmile skončí, budu už myslet pouze na velkou novou výzvu, jež mě čeká příští týden. Musím se toho hodně naučit a mám pouze týden, ale cítím, že jsem na to připravený.

Tento program
(v LMP1) mě mnohému naučil. Pracoval jsem s Markem (Webberem), Timem (Bernhardem), Earlem (Bamberem). Je to velký projekt se špičkovými technologiemi, jsme součástí vývoje. Jako jezdec jsem tady dospěl. Bude to rušný týden, ale těším se na něj."

Hartley naposledy závodil v monopostu v roce 2011, když se zúčastnil seriálu F Renault 3.5. Ve voze F1 seděl v roce 2009 při testování pro Toro Rosso a v roce 2012 se jednou svezl ve voze Mercedesu.