Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

O Hartleyově osudu se rozhodne až po Abú Zabí

O Hartleyově osudu se rozhodne až po Abú Zabí

Nebo ne?

Zahraniční média křižují dvě různé novinky o budoucnosti Brendona Hartleye. V německých se rozšířila zpráva, že Novozélanďanovi již bylo oznámeno, že si má hledat místo někde jinde. To by pravděpodobně znamenalo, že Red Bull na jeho místo v Toro Rosso už počítá s Alexanderem Albonem, jenž se snaží vyvléci z tříletého kontraktu na závodění ve formuli E za tým Nissanu.

Kromě zákulisních drbů se zpráva opírá o vyhýbavou odpověď Helmuta Marka na otázku, o čem s Hartleyem mluvil v neděli ráno před VC Mexika.

"Výhoda závodníků je, že jakmile si sednou do kokpitu a zaklapnou průzor, zapomenou na všechny konverzace," řekl šéf juniorského programu Red Bullu.

Britský web Racefans přišel s protichůdným tvrzením. Helmut Marko, kromě jiného, mu potvrdil, že o složení jezdecké dvojice Toro Rosso pro příští sezonu se ještě nerozhodlo a ani se nerozhodne před Abú Zabí. To by dalo Hartleyovi ještě dva pokusy přesvědčit Marka o svých kvalitách, zatímco Albon by se v Abú Zabí ještě teoreticky mohl stát šampionem F2. Pravděpodobnější ale bude, že Marko chce vidět Albona pod maximálním tlakem, bojujícího o titul i o budoucnost ve F1, a že zároveň pokračují jednání s týmem DAMS a Nissanem.