Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sainz zatím zvládá přestup hladce

Sainz zatím zvládá přestup hladce

Hülkenberg se bude probíjet zezadu

Nico Hülkenberg zajel v první části kvalifikace osmý nejrychlejší čas. Vzhledem k penalizacím, které ho čekaly za výměnu pohonné jednotky, se rozhodl do dalších kvalifikačních bojů nezasáhnout a na zítřejším startovním roštu mu bude patřit devatenáctá pozice.

Čekala mě penalizace dvaceti míst, takže bez ohledu na kvalifikační výsledek bych stejně zítra startoval vzadu. Proto jsme se s inženýry dohodli, že pošetříme auto a necháme si možnost vybrat pneumatiky, na kterých odstartuji. Auto tu máme konkurenceschopné a dá se tu i předjíždět, takže mě zítra čeká zajímavý závod.

To Carlos Sainz ve své první kvalifikaci ve voze Renault zajel osmý nejrychlejší čas, díky penalizacím odstartuje do zítřejšího závodu dokonce ze sedmého místa. S výsledkem tak byl pochopitelně spokojený.

Nebyla to nejsnazší kvalifikace, hodně se v jejím průběhu měnila teplota i vítr. Bylo potřeba se neustále přizpůsobovat aktuálním podmínkám a výsledek není vůbec špatný na první kvalifikaci v novém týmu. Jsem nesmírně hrdý na to, co se nám dnes podařilo dosáhnout. Přijít do nového týmu v takhle pozdní fázi sezony byla výzva, ale všichni v týmu mi to hodně usnadnili.