Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

S Hamiltonem máme počítat do roku 2020

S Hamiltonem máme počítat do roku 2020

Prozradil, komu by ochotně předal štafetu

Lewis Hamilton se v dalším z rozhovorů, které poskytuje jako čerstvý čtyřnásobný mistr světa, zamyslel nad tím, jak dlouho ještě asi zůstane v F1.

"Myslím na to, co mě čeká potom. Mluvil jsem s lidmi, kteří skončili brzy, i s těmi, kteří odešli ve vyšším věku, a všichni mi řekli, abych zůstal co nejdéle. Ale ne, neudělám to tak," prozradil Hamilton pro Motorsport.tv.

"Sezony jsou pořád delší a delší a dobře víte, že se už nyní věnuji věcem mimo F1. Stojí mě to hodně energie a času. Tyto roky si užívám, těší mě být s tímto týmem, závodění miluji a stále mám pocit, že jsem v nejlepší formě. Vozy by se kvůli pravidlům neměly měnit až do roku 2021 a přibližně to je čas, který chci ještě strávit v F1. Kdoví? Možná v roce 2021 předám štafetu Georgovi (Russellovi), do té doby už bude v F1 jako doma. Ale ještě nekončím."

Pokud by Hamilton za další tři roky získal další tři mistrovské tituly, dostal by se na úroveň rekordmana Michaela Schumachera...

"Tohle je šílené! Lidé kolem mi teď říkají, že bych měl zůstat, dokud jich nebudu mít osm! Přece jsem právě získal pouze čtvrtý. Je to strašně předčasné."

V jiném rozhovoru mluvil o zlomových momentech souboje se Sebastianem Vettelem.

"Seb byl nervóznější než v předchozích sezonách," řekl úřadující šampion pro německé noviny Stuttgarter Nachrichten. “Nikdo z nás není Superman, pod tlakem se každý zlomí. Někdo dříve, někdo později. Rád sleduji tenis. Když Federer hraje s Nadalem, čekají na nejmenší chybu svého soupeře. Stačí i rozdíl půl procenta."

O sobě tvrdí, že s tlakem okolí problém nemá.

"Naopak, když nejsem pod tlakem, tak mi to moc nejde, jak jste viděli na konci sezony," zažertoval. "Tuto sezonu bych přirovnal k sprintu Usaina Bolta. Často má pomalý start, ale pak to doběhne."