Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Také Aston Martin získal exzaměstnance Ferrari

Také Aston Martin získal exzaměstnance Ferrari

Dvojice má za úkol sestavit koncept motoru

V poslední době se to "lidmi z Ferrari" na přestupovém trhu jen hemží. Včera jsme se dozvěděli, pokud španělská média nelžou, že do Mercedesu míří Lorenzo Sassi, bývalý šéfdesignér motorů Ferrari. Ještě dříve bylo oznámeno, že pro Aston Martin začal pracovat Joerg Ross, jenž byl v motorovém oddělení Scuderie v letech 2004 až 2007 nejprve šéfem mechanických částí a později zodpovídal za celou oblast spalovacího motoru. Přesněji, Ross pro Aston Martin pracoval už od srpna, ale nyní byl přesunut na projekt F1.

U britského výrobce sportovních vozů se setkal s dalším exzaměstnancem Ferrari Lucou Marmorinim, jenž v druhé polovině 90. let a po návratu z Toyoty na počátku století šéfoval celému oddělení motorů a elektroniky. O spojení Aston Martinu a Marmoriniho víme už déle, ale původně byl najat pouze jako konzultant a až nyní je už zaměstnancem na plný úvazek.

"Luku jsem zaměstnal na plný úvazek, aby nám pomohl připravit koncept motoru," pochlubil se generální ředitel automobilky Andy Palmer. "A mám i Joerga Rossa. Ten už pracoval na našem interním vývoji motoru a je exzaměstnancem Ferrari v F1. I on bude pracovat na projektu F1, takže momentálně mám dva schopné lidi. Mohou začít přemýšlet nad naším konceptem. Luca s tím právě začal, takže vše je ve velmi rané fázi. Ale je to správný člověk, takového jsme potřebovali. Nyní máme možnost spolupracovat s někým, jehož zkušenosti nám ušetří spoustu času."

Relativně malý Aston Martin ale nemůže spustit skutečný vývoj motoru, dokud nebude jisté, že F1 přijme plány Rosse Brawna na nový, jednodušší typ pohonné jednotky s více omezeními a možná i rozpočtový strop pro výrobce.