Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Velká výměna na Instagramu: Hamilton skončil...

Velká výměna na Instagramu: Hamilton skončil...

... a Räikkönen začíná!

5.7 milionu fanoušků sledujících Lewise Hamiltona na Instagramu včera zažilo šok. Někdo ukradl všechny Hamiltonovy fotky! Přestože zatím nemáme oficiální informace, pravděpodobně nešlo o žádnou krádež ani hackerský útok, ale o impulzivní reakci jezdce frustrovaného dalším skandálem uvařeném z vody.

Před pár dny jste si u nás mohli přečíst o tom, jak úřadující mistr světa čelí mediální kritice poté, co na sociální síti Snapchat zveřejnil video, ve kterém svého synovce (žertem) kárá za vytoužený vánoční dárek, šaty pro malou princezničku. Kromě britských médií a bojovníků za všechna lidská práva se události přirozeně chytili i všemožní blogeři, internetové osobnosti (influenceři) i trollové včetně takových, kteří si jinak na F1 nevzpomenou, jak je rok dlouhý.

Bouře v poháru vody zřejmě přerostla do něčeho většího a Hamiltonův účet má nyní snad největší počet sledovatelů v kategorii těch, u nichž svítí pouze nápis "zatím nebylo nic zasláno". Britský závodník asi tak skoro nic nepověsí ani na Snapchat a zmizela i část jeho příspěvků z Twitteru.

Připomeňme, že Hamilton má trampoty se sociálními sítěmi poměrně často. Celkem nedávno byl terčem posměchu, když rozhořčeně (a se slovy, že nyní se více zajímá o jiné série) reagoval na videozáznam kolize Nicka Heidfelda s Nicolasem Prostem, nevěda, že je tři roky starý. V minulých letech se se sociálními sítěmi podělil například o svůj outfit pro sledování finále Wimbledonu z královské lóže, kam ho nakonec nepustili právě kvůli nevhodnému oblečení. Vlastnoručně natočil i část svého výletu na motorce po Novém Zélandu, z čehož měl pak opletačky s dopravní policií. Za video s tygrem se do něj pustili ochránci přírody.



Ale kde Lewis Hamilton končí, tam Kimi Räikkönen teprve začíná. Finský jezdec, pilot Ferrari, bývalý člen McLarenu, se zkušenostmi z WRC i NASCAR, donedávna považovaný za nejoblíbenějšího závodníka v celé F1, si 28.12. 2017 založil svůj účet na Instagramu. Kromě profilové fotografie zatím zkušebně zaslal pouze jedno foto a jedno video, v němž všem oznamuje, že neví, co dělá. Účet s tímto obsahem má momentálně 218 tisíc sledovatelů.