Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonsovi prý spadla čtyři místa do klína

Alonsovi prý spadla čtyři místa do klína

McLaren: Poprvé s Renaultem

Slavná stáj McLaren má za sebou první závod nové etapy. Po třech letech experimentování s Hondou zahájila spolupráci s Renaultem a jeho pohonnou jednotku si zatím pochvaluje. Poprvé od Velké ceny USA 2016 se probojovala alespoň k 5. místu a oba vozy dojely na bodovaných místech. Určitě je to náznak zlepšení.

Fernando Alonso si závod pochvaloval: „Posledních pár let je těžkých a zima byla obtížná taky. Na motory Renault jsme přešli docela pozdě a tým musel velmi rychle reagovat a přepracovat konstrukci určitých dílů v zadní části vozu. Teď jsme přijeli sem a obě auta bodovala. Jedno dojelo dokonce páté. Přitom jsme dnes ještě nevytěžili maximum z potenciálu ani nevyždímali z techniky všechno. Máme za sebou teprve první závod v součinnosti s Renaultem. V několika příštích přijdou ještě nějaké novinky. Můžeme se začít dívat do budoucna. Příštím cílem bude Red Bull. Dnes jsme samozřejmě měli kliku, že oba haasy odstoupily. K tomu chyba Sainze, Verstappenovo předjetí při virtuálním safety caru. Dejme tomu, že nám čtyři místa spadla do klína díky příznivým okolnostem, ale podstatné je, že jsme neudělali chyby a ze všeho vytěžili.

 

Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne si v závodě vedli velmi dobře

 

Spokojený byl i Stoffel Vandoorne: „Měl jsem trochu smůlu, když byl aktivován virtuální zpomalovací vůz. Myslím, že jsme mohli skončit ještě výš, ale na úvodní závod můžeme být podle mě velmi spokojení. V závodě jsme podali dost dobrý výkon – bojovali jsme s renaulty a red bully, což je příznivé zjištění. A rozhodně ještě máme rezervu.