Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Dokáže se Williams ještě zvednout?

Dokáže se Williams ještě zvednout?

Pat Symonds o tom pochybuje

Když Symonds analyzoval začátek sezony v podání některých týmů, nezapomněl ani na Williams. Slova adresovaná na účet tohoto týmu musela být zvláště osobní, protože ještě v roce 2016 byl jeho technickým ředitelem. Pak ho nahradil Paddy Lowe a letošní FW41 je první vůz z Grove postavený pod jeho vedením.

"Nenaplňují očekávání, to se nedá popřít, hlavně když si uvědomíte, že před rokem měli čtvrtý nejrychlejší vůz," řekl Symonds. "Že jsou v takové situaci, to musí být ohromným zklamáním pro všechny skutečné fanoušky Williamsu, kterých není málo, protože je to jeden z tradičních závodních týmů. Je to škoda, hlavně proto, že moc věřili, že nový přístup při navrhování FW41 je posune ke třem top týmům.

Dokáží to ještě letos zvrátit? To, podle mě, bude mimořádně obtížný úkol. Nepochybně pro to udělají maximum, ale bude opravdu těžké dát to do pořádku ještě během této sezony."

Fanoušky Williamsu asi nepotěší, že Symondsovy předpovědi mají tendenci plnit se. Ještě před závodem v Baku totiž předpověděl, že Force India, která měla dosud na účtu jediný bod, se může velmi rychle vrátit na dobře bodované pozice. Dnes už je na jejím kontě 16 bodů a jedny stupně vítězů.