Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Také Mercedes připravil nové motory

Také Mercedes připravil nové motory

Teď má největší obavy z pneumatik

Není zas tak velkým překvapením, že v Kanadě budou mít nové motory nejen Honda, Renault a Ferrari, ale i Mercedes. Toto Wolff to potvrdil oficiálně s tím, že budou k dispozici továrnímu týmu i zákazníkům z Force India a Williamsu.

"V Kanadě ukončíme první třetinu sezony a po šesti závodech jsme na tom v šampionátu lépe, než jsme byli před 12 měsíci," pochválil svůj tým. "Očekáváme, že mnoho týmů přistoupí k plánované výměně a tento víkend nasadí nové pohonné jednotky. To platí i pro vozy poháněné Mercedesem a my pracujeme na tom, abychom vůz zrychlovali."

Velkým úkolem je pokračovat v poznávání hyperměkkých pneumatik, které se poprvé použijí na trati s dlouhými rovinkami, zakončenými tvrdým brzděním před pomalými zatáčkami.

"Monako byl víkend o minimalizaci škod a jeli jsme tam s očekáváním, že budeme mít třetí nejrychlejší vůz, což se také potvrdilo. V Montrealu jsme ale byli v posledních letech dobří a je to jeden z Lewisových nejlepších okruhů. Ovšem rychlost z minulých let nic nezaručuje. Musíme co nejlépe využít pneumatiky včetně hypersoftů," je si vědom Wolff.

Hamiltonovy úspěchy Wolff nezmínil náhodou. Britský jezdec je v F1 od roku 2007 a VC Kanady vyhrál už šestkrát, což je více než 50% úspěšnost.