Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Gaslymu chyběly nové koně Hondy

Gaslymu chyběly nové koně Hondy

Toro Rosso: Čekání na příležitost

Ani jeden z jezdců Toro Rosso se nedostal do finálové části kvalifikace a nezasloužil si místo v lepší polovině startovního roštu. Takže doufají ve výjezd safety caru, který na okruhu Gillese Villeneuvea rozhodně není nepravděpodobný.

Lepší šance má Brendon Hartley, jenž se včera s pomocí nové pohonné jednotky Hondy probojoval na 12. místo.

"Se svým výkonem jsem velmi spokojený, jakož i s prací celého našeho týmu. Myslím si, že 12. místo je víceméně to, kam tento víkend patříme," přiznal Novozélanďan. "Možná že jsem ve voze nechal ještě nějakou tu desetinku, ale lepší místa a postup do Q3 byly příliš vysokým cílem. Baví mě jezdit na tomto okruhu, je jedinečný s charakteristickými nerovnostmi, obrubníky a jízdou v blízkosti zdí… A před závodem jsem optimistický! V kvalifikaci jsme pocítili zvýšení výkonu a očekáváme, že v závodě to bude ještě výraznější, protože to nás v poslední době nejvíce trápilo. Doufám, že budeme mít příležitost bojovat a protlačit se do první desítky. Zatím to vypadá dobře a v minulosti se nejednou potvrdilo, že tady se toho za závod může stát velmi mnoho. Udělám vše proto, abych přivezl body."

Hartley má dobrou šanci umlčet čím dál hlasitější kritiky

Pierre Gasly (16. místo) byl po kvalifikaci smutný. Inženýři Hondy v posledním tréninku zpozorovali pokles výkonu nové pohonné jednotky a preventivně udělali výměnu. Mladý Francouz se tak na dlouhých rovinkách montréalského okruhu trápil s pohonnou jednotkou, kterou používal už od VC Bahrajnu, druhého závodu sezony.

"Dnes jsme měli smůlu. Vše vypadalo slibně, ale v posledním tréninku jsme měli problém s pohonnou jednotkou, tak jsme se vrátili zpět ke staré verzi. Bohužel, jak víme, na tratích jako tahle je rychlost na rovinkách moc důležitá a teď nás to stojí hodně času. Byla to těžká kvalifikace a vždy je frustrující, když vám k postupu chybí tak málo," řekl Gasly, kterého by včera desetina sekundy dostala před oba jezdce McLarenu a bezmála i před Charlese Leclerka. "Pozitivní je, že Hondě se podařil krok vpřed a já se už nemůžu dočkat, kdy budou nové díly opět i za mými zády. Závod bude asi těžký, ale uděláme, co bude v našich silách. V Kanadě je možné všechno, je to náročná trať a je snadné udělat chybu. Tak se snad nabídne nějaká příležitost."