Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Šéf Minardi varuje před bojkotem závodu v Melbourne

Šéf Minardi varuje před bojkotem závodu v Melbourne

Stoddart: "Pokud Minardi nevyjede na trať, tak nebude samo."

Jak jsme Vás informovali v článku Ferrari nesouhlasilo - Minardi nemůže startovat, chce stáj Minardi v Melbourne nasadit modifikovaný loňský monopost PS04. Ten sice vyhovuje bezpečnostním pravidlům pro sezónu 2005, ne však již letošním technickým nařízením.

Ve snaze šetřit již tak skromný rozpočet nasměroval tým veškeré dostupné zdroje do vývoje nového vozu. Ten však nebude hotov dříve než na čtvrtý závod letošní sezóny, Grand Prix San Marina. K tomu, aby mohl tým v Austrálii nasadit PS04, potřebuje Paul Stoddart svolení všech devíti zbývajících týmů. V tomto okamžiku je Ferrari jediným týmem, který má problém podpořit nejslabší tým startovního pole.

"Řekněme, že pokud během tohoto víkendu Minardi nevyjede na trať, tak nebude samo," prohlásil Stoddart v dějišti prvního závodu letošní sezóny. "Skupina devíti [tvořena všemi týmy kromě Ferrari – pozn.redakce] je poměrně silná. Existuje dohoda všech týmů kromě Ferrari.

Doufám, že si je toho Jean Todt vědom, ale kdo ví? Ferrari jednalo v posledních týdnech na svou vlastní pěst. Poslední instancí a myslím tím opravdu poslední instanci, je vždy možnost odvolat se k vrchnímu soudu a požádat o potvrzení legálnosti nařízení.

Nechtěl bych být tím, kdo zkazí oslavu desátého výročí Grand Prix v Melbourne."