Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Minardi a každodenní bezbodová vyhlídka

Minardi a každodenní bezbodová vyhlídka

V San Marinu to nejspíš nebude jiné.

Tým Wilux Minardi Cosworth a jeho dva jezdci Gianmaria Bruni a Zsolt Baumgartner doufají v dobrý výsledek při čtvrtém letošním závodě Mistrovství světa.

Tým Minardi letos ještě nebodoval a ani se s body moc nepočítá. V loňské sezóně tým nevybojoval ani jeden bod, stejně  tak tomu bylo i v letech 1996, 1997, 1998, 2000, 2001. Výjimkou byla Velká cena Austrálie 2002, ve které při svém debutu ve formuli 1 získal Mark Webber dva mistrovské body za páté místo. V tomto závodě však bylo po startu vyřazeno mnoho vozů.

Minardi se potýká s nedostatkem finančních prostředků, Paul Stoddart nedávno řekl, že když dostane peníze, bude závodit ve středu pole.

Ale i přes nedostatek peněz, kvalitního technického zázemí, dostatečně erudovaného kolektivu spolupracovníků a zkušených jezdců se tento malý italský tým nevzdává. Formuli 1 opustilo již mnoho týmů, v poslední době Arrows a Prost, nicméně Minardi stále přežívá.

Při Velké ceně San Marina, která je vzhledem k tomu, že se jede na italské půdě, brána jako jejich domácí Velká cena, se tým bude snažit dát svým oběma jezdcům co nejvíce pohodlí a to nejlepší vybavení co má.

Může ovšem očekávat v San Marinu body? Pravděpodobně těžko, a tak otázkou zůstává, jak dlouho ještě se Minardi v královně motorsportu udrží.