Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Stroll do Force India?

Stroll do Force India?

Tatínek mu údajně koupí celý tým

Lanci Strollovi se jistě nelíbí, že tuto sezonu tráví ve voze, ve kterém nemůže bojovat o bodovaná místa a reputaci, která by ho jednou dostala do špičkového týmu. Ohledně tohoto roku je vše jasné, ale bude chtít zůstat další rok a věřit v náhle uzdravení týmu z Grove? Některá zahraniční média tvrdí, že určitě ne a pravděpodobně zamíří do týmu Force India.

"Chtěl bych vidět zlepšení Williamsu a jeho cestu na příčky, kde jsme jako tým chtěli být. Také chci udělat, co bude nejlepší pro mě jako jezdce, takže ve správném čase dojdeme k nějakému závěru a zjistíme, co bude nejvhodnější pro budoucnost," vyhnul se Stroll v Německu odpovědi na otázku, zda by chtěl i příští rok zůstat ve Williamsu.

Německý Auto Motor und Sport ve stejnou dobu tvrdil, že týmu Force India hrozí, že den po Velké ceně Německa bude muset vyhlásit bankrot. Jiné německé médium, Auto Bild, toto spojilo dohromady ve zprávě, že módní magnát Lawrence Stroll, otec Lance Strolla, tento tým zachraňuje tím, že ho kupuje.

Logika za tím by měla vypadat asi tak, že Force India má rychlejší vůz než Williams a dokázala ho postavit i s menším rozpočtem. Když do ní Lawrence Stroll napumpuje desítky milionů dolarů a zaplatí Mercedesu za užší spolupráci ala Ferrari-Haas (jakou Williams nikdy nepodepíše), bude jeho syn příští rok v konkurenceschopném voze.

Toto tvrzení ale vypadá nepravděpodobně. Lawrence Stroll nedokáže udělat z Force India špičkový tým a kdyby Lance závodil za tým patřící jeho otci, nálepky "rozmazlený paydriver" by se už asi nikdy nezbavil. Nikdy by se pak ani nedostal do špičkového vozu. A pokud náhodou ano, na co by jeho otci pak byla Force India? Lawrence Stroll jistě nevydělal své miliardy tím, že dělal nevýhodné obchody.