Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Není to pouze Monzou, tvrdí Stroll

Není to pouze Monzou, tvrdí Stroll

Williams: Letos poprvé ve finále kvalifikace

Williams v Q3? To musí být záznam z minulého roku. Nebo…? Na okruhu, kde se jezdí s minimálním přítlakem a maximálně se využívá síla motoru, se Lance Stroll (10. místo) poprvé v tomto roce dostal do finálové části kvalifikace. Tam už moc nezazářil, ale to nic nemění na tom, že zítra by mohl získat první body od dubnové Velké ceny Ázerbájdžánu. Což jsou prozatím i jediné body Williamsu.

"Dnes se mi bude krásně usínat. Musím ještě obejmout každého z mého týmu. Ještě s přilbou na hlavě jsem se neubránil smíchu. Nemyslím si, že je to pouze okruhem. Jsou dobré a horší dny. Jsou dny, kdy chytíte rytmus a všechno do sebe zapadne. A dnešek je takovým dnem. Už v Q1 jsme měli skvělou formu a v Q2 jsem na to navázal kolem, které mě dostalo do Q3," těší se Stroll.

"Zítra to nepochybně bude náročné, protože nemáme dobrou maximálku a bude se na nás lepit několik soupeřů. Ale udělám to, co dělávám vždycky. Dám do toho všechno a jak to dopadne, tak to dopadne."

Před přestupem do Racing Pointu možná ještě Stroll stihne získat body pro Williams

Jeho týmový kolega Sergej Sirotkin (12. místo) sice do Q3 nepostoupil, ale na startu bude stát hned za ním a bude mít nové pneumatiky dle vlastního výběru. Po kvalifikaci však byl zklamaný.

"Pro mě osobně to nebyla dobrá kvalifikace. Včerejší rychlost slibovala více, než jsme dnes dosáhli," litoval ruský jezdec. "Rozhodující byly aerodynamické pytle, jak se do nich dostat, za kým jedete a jak velký odstup si necháte. Ale pokud se zaměříte pouze na tohle, ovlivní to vyvážení vozu v různých částech trati. Myslím, že jsme dost ztráceli, když jsem byl v závěsu za jiným vozem a v některých částech okruhu masivně prodělával kvůli špatnému vyvážení."