Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Scott Dixon zůstane u týmu Chipa Ganassiho

Scott Dixon zůstane u týmu Chipa Ganassiho

Podepsal víceletý kontrakt

Novozélandský pilot Scott Dixon prodloužil smlouvu s týmem Chip Ganassi Racing. Osmatřicetiletý jezdec se stal nejžhavějším zbožím přestupového trhu, když o něj projevily zájem McLaren a tým Andretti Autosport. Ve hře měla být velmi lukrativní smlouva, stáj z Wokingu se ale stále nerozhodla, jestli příští rok do americké série zamíří. Dixon se tak rozhodl na nic nečekat a prodloužil kontrakt se stávajícím týmem.

Ganassiho stáj oznámila prodloužení smlouvy se svou největší hvězdou na svých stránkách. Podle tiskové zprávy podepsal Dixon víceletý kontrakt. Zájem o smlouvu alespoň na dva roky avizoval už v průběhu léta. Až do svých čtyřiceti let tak bude mít místo v americkém šampionátu IndyCar jisté.

„Vždycky jsem říkal, že mám ohromný respekt vůči Chipovi a tomu, co v tomto sportu dokázal. Není to vůbec snadné. Jeho renomé mluví samo za sebe. Je to ten typ majitele týmu, pro kterého by chtěl každý jezdec závodit. Dá vám k dispozici vybavení, které potřebujete, abyste práci odvedli dobře, má správné lidi. Tým je pro mě od roku 2002 něco jako rodina a jsem rád, že budu moci bojovat o další vítězství, tituly a vítězství v Indy500,“ uvedl Dixon.

Novozélanďan je třetím nejúspěšnějším pilotem v historii amerických formulí, na kontě má 44 vítězství. Více mají jen Mario Andretti (52) a AJ. Foyt (67). Jako devátý jezdec v historii absolvoval více než 300 závodů. Získal čtyři tituly a s náskokem 46 bodů vede čtyři závody před koncem sezony šampionát.

„Myslím, že když řeknete jméno Scott Dixon, jeho čísla a rekordy mluví samy za sebe. Dokázali jsme toho spolu hodně, a vůbec není vidět, že by nějak zpomaloval. Je to furt ten kluk, který se rve o titul a kterého musíte porazit, abyste se dostali na vrchol. Vždycky myslí na ten příští závod, jak k němu přistoupit, jak útočit a jak vyhrát. Jsem rád, že máme možnost pokračovat v tomto vztahu a těším se na mnoho dalších úspěšných let,“ dodal Chip Ganassi.