Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton přiznal, že Ferrari je momentálně silnější

Hamilton přiznal, že Ferrari je momentálně silnější

Mercedes: Bottas si závod užíval

Bodový příděl týmu Mercedes sice nebyl tak vydatný jako v posledních dvou závodech, ale stačil k upevnění vedení v Poháru konstruktérů. V čele průběžného pořadí se díky druhému místu udržel i Hamilton.

Mercedes získal v Belgii jubilejní desáté pódiové umístění, které bylo zároveň 25. stupněm vítězů pro motory Mercedes. Bottas během stíhací jízdy dosáhl nejrychlejšího kola v závodě, svého sedmého v kariéře. Po závodě byl ovšem potrestán penalizací 5 s za náraz zezadu do Sirotkina v první zatáčce. Na jeho umístění to naštěstí nemělo vliv.

Lewis Hamilton (2. místo) po závodě sportovně přiznal: „Dnes jsme do toho dali všechno, ale Ferrari nás prostě předčilo. Bylo těžké se jeho časům vyrovnat. Podle mě jsme závod prohráli v prvním kole a při restartu po návratu zpomalovacího vozu. Pak už bylo hotovo. Ferrari bylo rychlejší na rovinkách a nedalo se s tím nic dělat. Přijeli jsme sem s vylepšenou verzí, jenže Ferrari se nám vyrovnalo, a dokonce jezdilo rychleji. Musíme se dopracovat vyšší výkonnosti a zlepšit se v oblastech, kde je Ferrari momentálně silnější než my.

Valtteri Bottas si dobře zazávodil a ze sedmnáctého místa na startu se posunul na čtvrté v cílli

Valtteri Bottas (4. místo) se úspěšně probíjel z předposlední řady těsně pod stupeň vítězů. „Naším dnešním cílem bylo co nejvíc zmírnit bodovou ztrátu, a jízda zezadu se nám vydařila. Dokonce jsem doufal, že bych se mohl probojovat na stupně vítězů, ale v nájezdu do první zatáčky jsem měl kolizi a při ní se mi poškodilo přední křídlo,“ vysvětlil Fin své drobné technické problémy. „Čtvrté místo pak bylo maximum, čeho jsme mohli dosáhnout. Vzhledem k tomu, že jsem startoval ze sedmnácté pozice, to není špatný výsledek. Dnes jsem si závod užíval, protože jsem musel předjíždět spoustu aut. Nejlepší zážitek mám asi z toho, jak jsem předjel v Eau Rouge – to se mi fakt líbilo. Bohužel jsme dnešní závod nedokázali vyhrát, ale zaznamenali jsme víc bodů než Ferrari, a to je pozitivní závěr. Ferrari o tomhle víkendu vypadalo hodně silné. Jak v kvalifikaci, tak v závodě. Co se týká motoru, na tenhle víkend jsme udělali krok vpřed, jenomže ferrari jsou pořád rychlejší, takže budeme muset ještě přidat.