Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Grosjean dokázal zajet bezvadné kolo

Grosjean dokázal zajet bezvadné kolo

Haas: Netrefili správný okamžik

Oba vozy týmu Haas budou startovat do VC Brazílie z první poloviny startovního pole. Díky penalizaci Ricciarda se Grosjean posune na osmé a Magnussen na desáté místo.

Dnes jsme chtěli dopadnout nejlépe ze zbytku pole, ale podmínky nám nebyly nakloněné, jak jsme potřebovali,“ vysvětloval Romain Grosjean (9. místo). „Musím uznat, že v druhé části kvalifikace jsem měl z auta úžasný pocit. Zrovna když jsem najel do svého prvního měřeného kola, v nájezdu do třetí zatáčky mi zdechl motor a musel jsem ho nahodit znova, čímž jsem ztratil výkon. Pak už jsem věděl, že mám jen jeden pokus o konkurenceschopný čas. Bylo z toho bezvadné kolo.

Auto se chovalo dobře. Do třetí části jsem nastupoval sebejistě, jenže z nějakého důvodu jsem se potýkal s nedotáčivostí. Už se mi nepodařilo zajet stejné časy. Musíme ten problém analyzovat. Za těchto podmínek vám soupeři snadno odskočí a vy už nenajdete rovnováhu. Přesto počítám, že bychom zítra měli být zase v pořádku. Ať bude mokro, nebo sucho, my s tím nic nenaděláme. Tak se necháme překvapit, co zítřek přinese.

Kevin Magnussen cítil, že netrefili správný okamžik 

Kevin Magnussen (11. místo) se do finále nedostal. Kvalifikaci hodnotil slovy: „Jsem moc zklamaný. Řekl bych, že to je smůla. Zrovna když jsem byl v druhé části kvalifikace dvakrát na dráze, pršelo nejvíc. Člověk se snaží, jak to jen jde, myslí si, že vyráží na trať v pravou chvíli, ale když je takhle, nemůžete předvídat, kdy se dá do deště. Je těžké určit, kdy je nejlepší se vydat na dráhu. My jsme správný okamžik jednoznačně netrefili. Pokud vím, zítra má být podle předpovědi sucho. Tenhle týden to zatím vychází přesně. Je to smůla, protože si myslím, že jsme dnes měli k dispozici velmi dobré auto. S Romainem jsme zkrátka měli být hravě nejlepší ze zbytku. Je to mrzuté, ale uvidíme, jaký přínos pro nás bude mít to, že si v neděli můžeme vybrat pneumatiky.