Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Co dělali závodníci v zimě?

Co dělali závodníci v zimě?

Surf, psí spřežení, golf, motokáry a mnoho dalšího

Závodníci F1 se již vrátili do práce. Jistěže, mezi testy a příštím víkendem mají ještě trochu volna, ale už se musejí věnovat inženýrům, simulátoru, sponzorům, ladění fyzické formy a v neposlední řadě se aklimatizovat na daleké australské časové pásmo a podnebí. Pojďme se ale ohlédnout za uplynulými měsíci. Jak si nejpopulárnější z nich užili zimní dovolenou?

Lewis Hamilton řádil jako drak. Krátce po získání pátého titulu ve F1 se zúčastnil testů MotoGP, na čerstvě pokoseném trávníku si užil pilates a jógu, aby si na něm později zahrál golf. Následně získal licenci parašutisty, naživo sledoval Superbowl, trénoval muaythai, přitom se věnoval surfování a fotil propagační materiály pro své sponzory.

Valtteri Bottas si ještě v Abú Zabí vyzkoušel létání. Vánoce strávil se svou manželkou a nejlepším přítelem, novoroční dovolenou si užil pěkně v teple, kde patřičně zabojoval proti žízni. Pak se vrátil na sever Evropy, aby se zúčastnil prestižní rallye, zahrál si v charitativním hokejovém zápase a pózoval pro sponzory.

Sebastian si s fotoaparáty a sociálními sítěmi netyká, proto o něm víme pouze, že se s Mickem Schumacherem, Pierrem Gaslym, Davidem Coulthardem a dalšími zúčastnil Závodu šampionů a na charitativní akci v Kitzbühelu se potkal se starým známým.

 

Charles Leclerc na sociálních sítích je, ale ne moc aktivně. Prozradil, že mu Jean Alesi dělal průvodce v muzeu Ferrari a že na motokárové trati soupeřil s Pierrem Gaslym, což by se mohlo opakovat již příští týden, ale v závodu F1.

Pierre Gasly se rozloučil s juniorským týmem, v Závodu šampionů reprezentoval Francii a jezdil i v motokárách. Red Bull pro něj ale nachystal spoustu marketingových aktivit včetně účasti na každoročním ukončení sezony Hondy v Japonsku, kde navštívil i její muzeum. Výměnou mu přislíbili jízdu na motorce, jenže aby se nezranil, vybrali mu jednu menší. Také byl na charitativní akci na sjezdovce v Kitzbühelu a na různých akcích výrobce energetických nápojů, takže byl rád, když si našel chvilku i na odpočinek s přítelkyní.

Maxe Verstappena bylo vidět méně, než v jiných letech. Když už něco zveřejnil, většinou to bylo z fyzické přípravy.

Daniel Ricciardo se jako každý rok,vrátil do rodné Austrálie. Veselý chlapík nemá problém proměnit třeba gril na prvotřídní diskžokejský pult. Svůj široký úsměv kámošům připomněl ve městech při pasivním i v divočině při aktivním odpočinku.

Kimi Räikkönen celou zimu ukazoval, že Iceman je už pouze přezdívka z mladých let. Nyní je to otec od rodiny a po výměně přileb se Sebastianem Vettelem na konci jejich společné pouti ve Ferrari létal s rodinkou mezi Švýcarskem, Finskem a dalšími zeměmi. Na fotografiích z jeho volného času jsou v popředí zpravidla děti, v pozadí evropská zima. Synátor ho doprovázel i do Barcelony. Když už ukázal v první řadě sebe, tak si zrovna sám po prvních testovacích dnech přizpůsoboval sedačku do kokpitu C38. Ne proto, že by tým Alfa Romeo měl takový nedostatek pracovních síl. Jak prozradil, vždycky si to dělal sám, protože je to prostě snadnější, než někomu jinému vysvětlit, kde přesně to tlačí.