Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Do první zatáčky je cesta dlouhá

Do první zatáčky je cesta dlouhá

Bottas s Hamiltonem neskládají po kvalifikaci zbraně

V loňském ročníku Velké ceny Maďarska si jezdci Mercedesu zajistili v kvalifikaci pro start závodu kompletní první řadu. Letos se ovšem dvojice stříbrných šípů musela sklonit před Maxem Verstappenem.

Rychlejším z dua německé stáje byl tentokrát Valtteri Bottas, který za pilotem Red Bullu zaostal jen o pouhých 18 tisícin sekundy. Fin dokázal pokořit svého týmového kolegu i navzdory skutečnosti, že v pátek neodjel během volných tréninků mnoho kol, když jeho příprava byla narušena výměnou motoru a deštivým počasím.

 

Že by kluci z Mercedesu po kvalifikaci právě zářili štěstím, říci nelze

 

Mám tento víkend celkem honičku, neboť jsem chyběl v téměř celém prvním volném tréninku a odjel jen omezený počet kol v tom druhém. Do rytmu jsem se tedy začal dostávat teprve dnes ráno. V kvalifikaci to pak bylo lepší a lepší a se svým posledním kolem jsem samozřejmě spokojen. Maxovi, který je rychlý po celý víkend, jsme byli velmi blízko, ale stále je před námi zítřek,“ uvedl druhý muž průběžného pořadí.

Naděje na vítězství se nevzdává ani dnes třetí Lewis Hamilton. „Přirozeně je vždy naším cílem první pozice. Max odvedl skvělou práci a Valtteri také. Zítra ale budeme tlačit. Do první zatáčky vede dlouhá cesta, takže to bude zajímavé. Nejde zrovna o to nejjednodušší místo na předjíždění, ale věřím, že oběma můžu dát pořádně zabrat,“ prohlásil úřadující šampion.

Hamilton je na Hungaroringu držitelem primátu v počtu vítězství, když se zde v minulosti radoval hned šestkrát. Bottasovi se v Maďarsku dařilo nejvíce roku 2017, kdy dojel na 3. místě.