Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Prostě jsme nebyli dost rychlí

Prostě jsme nebyli dost rychlí

Verstappen ale hodnotí víkend pozitivně

Sobota přinesla na Hungaroringu Maxi Verstappenovi štěstí, když si v kvalifikaci dojel pro své premiérové pole position ve formuli 1. O den později navíc vše nasvědčovalo tomu, že by pro Nizozemce mohl skončit vítězně také závod.

Pilot Red Bullu se ale nakonec musel spokojit pouze s druhou příčkou. Jednadvacetiletý závodník byl totiž přechytračen Mercedesem a Lewisem Hamiltonem, kteří se rozhodli vsadit na dvouzastávkovou strategii. Ta Britovi v závěru dodala výhodu čerstvých pneumatik a díky ní tři kola před cílem Verstappena z vedoucí příčky sesadil. 

Hamiltonův závěrečný nástup zastavit nedokázal

V cíli poté Max přiznal, že mu scházela potřebná rychlost: „Zkrátka jsme nebyli dost rychlí. Zkusil jsem všechno, abych udržel tvrdé pneumatiky při životě. Stále je to ale druhé místo a nejrychlejší kolo. Celkově šlo o dobrý víkend. Gratuluji Lewisovi, tlačil na mě opravdu tvrdě a to se mi líbí. Trochu jsme postrádali přilnavost. Zkoušeli jsme to s jednou zastávkou, oni ale dostali příležitost absolvovat dvě a vyšlo jim to dobře,“ uvedl.

Spokojenost může u Verstappena po Velké ceně Maďarska panovat mimo jiné i kvůli vývoji průběžného pořadí šampionátu. V něm totiž ztrácí na druhého Bottase již jen sedm bodů.