Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Briatore chce být italským Donaldem Trumpem

Briatore chce být italským Donaldem Trumpem

Po týmech ve F1 povede i politickou stranu

Bývalý šéf týmů Benetton a Renault se vrhá do politiky. Flavio Briatore, jenž přivedl k prvním vítězstvím i mistrovským titulům Michaela Schumachera a Fernanda Alonsa, bude bojovat v divoké italské politické aréně s vlastní stranou Movimento del Fare. V přerodu ze známého byznysmena na politika média našla podobnost s Donaldem Trumpem.

"Srovnání s prezidentem Spojených států amerických mi lichotí," řekl 69letý Ital. "Donald má výjimečný talent. Poznali jsme se v 90. letech. Myslím, že jsem byl první, kdo ho přivedl do Evropy."

Briatoremu na kreditu nepřidává, že z F1 neodešel dobrovolně. Renault ho propustil po provalení aféry Crashgate a FIA po prošetření důkazů přidala zákaz činnosti v jejích soutěžích. Briatore však má odpověď.

Když Donald kandidoval na prezidenta, všichni se postavili proti němu. Jenže lidé se snadněji identifikují s ním než s politiky brblajícími ty jejich nesmysly. Když vedete byznys, tak riskujete a děláte chyby. On klopýtl a znovu vstal. V Americe se smíte z chyby otřást a pokračovat dál. Lidé vás přitom podpoří. V Itálii je to naopak, tady vám mnozí nechtějí dát druhou šanci.