Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

U Ferrari neztrácejí naději

U Ferrari neztrácejí naději

Leclerc i Vettel věří v dobrou závodní rychlost

Ve volných trénincích Ferrari zářilo. Sebastian Vettel totiž nejprve opanoval druhé páteční jízdy a Charles Leclerc se poté blýsknul nejrychlejším časem v závěrečném tréninkovém klání. Zdálo se tedy, že by to mohl být jeden z vozů maranellské stáje, kdo se před startem nedělního závodu postaví do čela startovního roštu.

Tento scénář se ovšem nakonec nevyplnil. Oba dva rudé monoposty se musely sklonit před Maxem Verstappenem. Zatímco Leclerc se musel spokojit s druhou pozicí, jeho zkušenější týmový kolega obsadil třetí příčku. I navzdory porážce od pilota Red Bullu ovšem ani jeden z jezdeckého tandemu italské stáje neskládá před zítřejší velkou cenou zbraně.

„Start bude zítra velice důležitý. Nicméně maximální rychlosti, kterých zde dosahujeme, jsou velice dobré. Doufejme tedy, že z toho dokážeme vytěžit,“ uvedl po skončení bojů o startovní pozice Leclerc.

Na slušné závodní tempo ovšem nespoléhá pouze monacký závodník, ale také jeho parťák Vettel. Čtyřnásobný šampion si zároveň posteskl nad smůlou, kterou si během kvalifikace vybral.

„Během svého prvního pokusu jsem chyboval. Byl jsem si ale docela jistý, že své zaváhání dokážu ve druhém pokusu napravit. Byly ale vyvěšeny dvojité žluté vlajky a já tak byl nucen zpomalit. Auto fungovalo dobře a rád bych se umístil ještě výše. Ale uvidíme zítra. Bude to dlouhý závod a naše rychlost je dobrá. Potřebujeme dobře odstartovat a poté toho využít," řekl vítěz letošní Velké ceny Singapuru.

„Bude to dlouhý a těžký závod, který bude náročný zejména na chlazení brzd a také pro pneumatiky. Všechny vozy z nejlepší šestice se rozhodly začít na střední směsi pneumatik. Tak uvidíme, kdo se odváží vydržet nejdéle.“

Sebastian Vettel byl v závěru kvalifikace ve špatnou dobu na špatném místě.

 

Pokud by zítra skutečně vystoupil na nejvyšší stupeň jeden z pilotů Ferrari, jednalo by se pro vzpínajícího se koně o první mexické vítězství od roku 1990. Tehdy v Mexico City vybojoval pro italskou stáj triumf Alain Prost.