Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Aston Martin bere jen stupně vítězů

Aston Martin bere jen stupně vítězů

Palmer: Stroll investuje, aby vyhrával

Šéfovi automobilky Aston Martin Andymu Palmerovi řádně stouplo sebevědomí. Poté, co se svět dozvěděl o vstupu konsorcia Lawrenceho Strolla do společnosti a vzniku továrního týmu pro F1, začal si klást nemalé cíle.

Když hovoříte s panem Strollem, rychle poznáte, že nechce být jen u toho,“ svěřil se v rozhovoru pro web Autocar. „Investuje do týmu, aby vyhrával. A my nehodláme být ve spojení s ekipou, která nemá šance minimálně na pódiové umístění.“ 

Od příštího roku se bude Andy Palmer (na snímku uprostřed) pohybovat v úplně jiné společnosti

Silná slova, když si uvědomíme, že loni Racing Point obsadil v Poháru konstruktérů sedmé místo. Palmer použil obvyklý obrat o „velké výzvě“, je však jasně cítit, že projektu bezmezně věří: „Firma je v mnohem lepší finanční kondici než kdykoliv v minulosti. Lawrenceovo konsorcium tvoří opravdu velká jména. To, že do nás tito lidé vložili peníze, je důležité pro znovunabytí důvěry ve značku a naše další plány.

Prý si s kanadským miliardářem padli do oka i po osobní stránce. „Sdílí mnohá moje přesvědčení a nadšení, především to pro formuli 1,“ dodal Palmer.