Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

O peníze přijdou i šéfové formule 1

O peníze přijdou i šéfové formule 1

U Careyho půjde o miliony liber

Formule 1 jede v nouzovém režimu. Týmy jsou nuceny sáhnout lidem na platy a spoléhat na pomoc státu ve formě i u nás zaváděného kurzarbeitu. K tomuto kroku přistoupily McLaren, Williams a Racing Point a nepochybně najdou záhy následovníky.

Šetření se nevyhnulo ani organizaci, která šampionát řídí. Také polovina z jejích 400 pracovníků v Londýně a v hrabství Kent, kde sídlí televizní oddělení, byla odeslána domů s tím, že od britského eráru dostane 80 procent mzdy, ovšem v maximální výši 2500 liber měsíčně. 

Teď jde o to, aby palec brzy nemířil k zemi. Foto: Racing Point

Vrcholný management v čele s Chaseyem Careyem a Rossem Brawnem se vzdal pětiny své odměny. Protože není známa její celková výše, nelze exaktně říci, o kolik peněz manažeři přišli. Podle listu Daily Mail však kupříkladu u Careyho jde o miliony liber.

Samotný kurzarbeit se u veřejnosti za Kanálem nesetkal s příliš příznivým ohlasem. Primárně byl totiž určen pro střední a malé podniky. Po jeho výhodách nicméně sáhly i profesionální fotbalové kluby a právě formule 1 s ročním příjmem ve výši 2,022 miliardy dolarů. Ta letos však na druhou stranu očekává jen v důsledku rušení některých velkých cen jeho výpadek v minimální výši třiceti, při (zatím) nejčernějším zvažovaném scénáři až sta milionů dolarů. Podstatně méně zaplatí také sponzoři a televizní společnosti.

Zdroj: FORMULE.cz