Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Schumacher II. po dlouhé pauze náhle zrychlil

Schumacher II. po dlouhé pauze náhle zrychlil

Jezdci budou natěšení, ale náchylní k chybám

O tom, jak se jezdci vypořádají s nečekanou a neustále se prodlužující přestávkou v šampionátu F1, se už popsalo dost papíru. Německý Bild se na to zeptal Ralfa Schumachera. Ten odpověděl příběhem z vlastního života.

Mladší (a méně úspěšný) bratr božského Michaela před šestnácti lety těžce havaroval v Indianapolisu, kde se tenkrát konala Velká cena USA. Z totálně očesaného williamsu byl sice vyproštěn živ, ovšem s četnými šrámy na duši i těle. Návrat do kokpitu měl ale překvapivý průběh.

Už po pěti kolech jsem jezdil lepší časy, než byl platný traťový rekord,“ zavzpomínal. „Pociťoval jsem obrovskou euforii jako nikdy předtím, ani potom.“ Hned na druhý pokus si vyjel v japonské Suzuce pódium. 

Ve službách Williamsu Ralf Schumacher nejen boural, ale i dosáhl všech svých šesti vítězství ve velkých cenách. Foto: Williams

Na druhou stranu ovšem „Schumi II.“, který se nyní především stará o vlastní tým a kariéru talentovaného synka Davida, připustil, že piloti zřejmě během pauzy trochu „zrezivěli“. „Hlavně na startu a v prvních dvou zatáčkách se mohou dít věci. Takové, jakých jsme často svědky v Melbourne při úvodním závodě sezony. Sám o tom mohu vyprávět,“ pravil s úsměvem při vzpomínce na karambol, jenž ho potkal v Albert Parku v roce 2002.

Ralf Schumacher pověsil závodnické rukavice na hřebík již v roce 2013. Poslední štací bylo DTM, v němž se ale neprosadil podle svých představ.

Případný návrat nyní kategoricky vyloučil. Na rozdíl od některých svých kolegů se nehodlá zúčastňovat ani různých „sranda“ klání, v nichž by figuroval jako VIP. „Akorát bych se při takových akcích blamoval. Tahle etapa se uzavřela. Všechno má svůj čas,“ zdůraznil.

Zdroj: FORMULE.cz