Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Komedie plná omylů ve virtuálním Le Mans

Komedie plná omylů ve virtuálním Le Mans

Z pilotů F1 uspěl jen Gasly

Virtuální podoba čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans přivábila na start i několik pilotů F1. S nástrahami vytrvalostního závodu a zejména použité platformy rFactor 2 si však se ctí poradil jediný.

Pierre Gasly spolu s dvojnásobným šampionem formule E Jeanem-Érikem Vergnem a počítačovými profíky Jarnem Oomerem a Isaacem Gillisenem vybojoval pro tým Veloce eSports páté místo. Do první desítky se vměstnal ještě devátý exmistr světa F1 Jenson Button. 

Pierre Gasly měl štěstí, že jeho připojení neselhávalo. Foto: Pierre Gasly

Max Verstappen dostal po deseti hodinách auto stáje Redline na úplnou špici. Jenže potom se vyboural. Už krátce předtím se podivně potuloval po okolí tratě. Nizozemec u simulátoru neusnul, ale postihly ho technické problémy s připojením.

Protože za výpadek nemohl, byl mu a jeho parťákovi Landu Norrisovi umožněn restart alespoň do poslední čtvrtiny klání. Jako „odškodné“ hoši obdrželi 130 kol k dobru. Ani to však nestačilo a nakonec projeli cílem na 25. pozici. 

Fernandu Alonsovi to se skutečným autem šlo v Le Mans rozhodně lépe. Foto: Fernando Alonso

Prakticky totéž potkalo dvojici matadorů Fernanda Alonsa a Rubense Barrichella. Těm zase během zastávky chybou softwaru nepřiteklo do nádrže žádné, byť fiktivní, palivo. Server to vyhodnotil jako odstoupení a naštvaný Alonso se raději vydal na cyklistickou projížďku. Po velkém přemlouvání ho Rubinho přiměl k návratu, když „centrální mozek“ uznal svůj omyl. V cíli z toho byla 17. příčka.

A do třetice. Párkrát vůz otloukl také Charles Leclerc, jedoucí v kategorii GT-E spolu s Antoniem Giovinazzim. V té chvíli byl ovšem pouze nezúčastněným divákem, protože i on se ocitl offline.

Zdroj: FORMULE.cz