Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Albon konečně připraven krýt záda

Albon konečně připraven krýt záda

Verstappen bude jeho pomoc potřebovat

Dnes na startu bude druhá řada vypadat tak, jak by si to Red Bull představoval. Tedy, samozřejmě by bylo lepší mít vozy, nebo alespoň jeden, v první řadě. Ale když už jsou mercedesy na jedno kolo neporazitelné, měl by být v druhé řadě nejen Max Verstappen, ale i Alexander Albon. Od toho se od začátku roku očekávalo, že bude týmovému kolegovi krýt záda a zúčastní se strategických her kolem zastávek v boxech. A přesně to má dnes v plánu thajský závodník bojující o setrvání ve špičkovém týmu.

"Popravdě, první trénink byl dobrý, třetí také, takže jsem si i myslel, že v kvalifikaci mohu být čtvrtý," řekl Albon, který v druhém tréninku havaroval. "Takže nejsem překvapen, ale jsem rád, že jsem to dokázal. Tento víkend si s vozem dobře rozumím a dnes to bylo moc dobré. Se čtvrtým místem jsem spokojen. Doufám, že budu trnem v strategii Mercedesu. Uvidíme."

Albon samozřejmě musí být týmu vděčný, že po havárii dal jeho vůz do původního stavu: "V týmech jako Red Bull lidé odvádějí mimořádně kvalitní práci, takže vůz zůstane v podstatě stejný. Alespoň tedy já jsem žádný velký rozdíl nepocítil."

A Verstappen bude jeho pomoc nejspíš potřebovat.

"Lewis opět ukázal, je jedním z nejlepších jezdců historie F1, ale nemáme rovné šance," řekl Nizozemec po kvalifikaci. "To není nic proti Lewisovi, to je prostě o tom, že dělám, co mohu s materiálem, který mám."

Šanci na vítězství bude mít, pokud Mercedes nezvládne management pneumatik.

"Nebyli jsme konkurenceschopní, z nějakého důvodu jsme byli v kvalifikaci mnohem pomalejší. Ale uvidíme, jaké možnosti se objeví v závodu. Okruh je dost tvrdý k pneumatikám, tak to snad bude zajímavý závod," zadoufal Verstappen.

Albon potřebuje ukázat, že už dokáže být dobrým nosičem vody. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, Racer, úvodní foto: Red Bull