Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton konečně našel přemožitele

Hamilton konečně našel přemožitele

Mistr světa byl pozitivně testován na Covid-19

Šokující zpráva dnes přišla z Bahrajnu. Nadcházející VC as-Sachíru se bude muset obejít bez již jistého mistra světa Lewise Hamiltona. Sedminásobný šampion bude chybět i v závěrečném podniku v Abú Zabí.

Pilot Mercedesu si pochopitelně nevybírá předčasnou dovolenou. Na vině je metla současnosti, pandemie koronaviru. Hamilton byl na něj v minulém týdnu třikrát negativně testován. Jenže včera pocítil lehké symptomy nemoci Covid-19. Následné dva odběry ji bohužel potvrdily. 

Pro Lewise Hamiltona letošní sezona už skončila. Foto: Mercedes

Podle hygienických pravidel, která platí v Bahrajnském království, se musel Hamilton uchýlit do přísné izolace. Navíc mu nebude umožněno odcestovat v následujícím týdnu do Abú Zabí. Podle sdělení Mercedesu se mu naštěstí vede dobře.

Tým má k dispozici dva rezervisty, Stoffela Vandoornea a Estebana Gutiérreze. Pravděpodobně padne volba na prvního z nich. Problém je v tom, že Belgičan se momentálně nachází ve Španělsku, kde testoval vůz formule E. Musí se tedy rychle přemístit a hlavně podstoupit poměrně složitou vstupní zdravotní proceduru.

Zdroj: Mercedes, úvodní foto: Mercedes