Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes si opravil vysílačky

Mercedes si opravil vysílačky

Kiks z as-Sachíru by se neměl opakovat

Mercedes i přes absenci Lewise Hamiltona dominoval Velké ceně as-Sachíru, než na trať vyjel safety car a mechanici při neplánované zastávce popletli jezdcům pneumatiky. Tým po závodě zjistil, že v akci se nejdříve ocitli mechanici Valtteriho Bottase, ačkoli první na trati i v boxech byl George Russell. Problém vznikl tím, že parta neslyšela, že pneumatiky jede vyměnit také Russell. Než si Russellova parta uvědomila, co se děje, kolegové obuli jejímu jezdci Bottasovy pneumatiky a Fin následně musel boxovou uličku opustit na stejných gumách, na kterých přijel.

"Samozřejmě nás hněvá, když se něco naučíme až za pochodu, na vlastní chybě, když spadneme na nos," řekl Toto Wolff, šéf týmu považovaného konkurenty za téměř dokonalý.

"Neměli jsme vyřešenou jednu věc v interním komunikačním systému. Jeden kanál překryl druhý a jedna parta neslyšela, že i druhý jezdec jede na výměnu. Neselhal lidský faktor, problém byl v technice. Už je to opraveno a přidali jsme i pár pojistek. Podruhé se nám to nestane."

Mechanici už nebudou mít ve vysílačkách chaos. Foto: Mercedes

Pozorovatelé si v pátek všimli i jiného technického vylepšení. Na rozdíl od konkurenčních pohonných jednotek, tu od Mercedesu nebyl jezdec bez pomoci schopen nastartovat z velké baterie, které hybridní monoposty mají. Hamilton však v boxech předvedl, že problém byl odstraněn.

"Měli jsme problém s převodovkou, vůz se nedal restartovat," potvrdil Wolff. "Dlouho jsme na tom pracovali, mnozí jiní výrobci to mají už delší dobu.."

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes