Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Red Bull se nenechá přelstít

Red Bull se nenechá přelstít

Vývoj RB16B pokračuje.

Tým Mercedes tvrdí, že příští víkend do Velké ceny Velké Británie nasadí finální verzi svého letošního vozu. Další vylepšení už nepřijdou, jelikož v jeho továrně se již delší dobu pracuje výhradně na novém voze, který má být základem budoucích úspěchů Mercedesu. Podle Helmuta Marka je to ale pouze pohádka, kterou chce šéf Mercedesu Red Bull přinutit přestat pracovat na současném voze.

"Budeme se držet našeho plánu. Přestože Mercedes se nás pokouší přesvědčit, že příští rok budeme ztrácet dvě sekundy na kolo," řekl šéf motorsportu Red Bullu.

Red Bull dominoval oběma závodům na domácím okruhu v Spielbergu, ale dá si pozor, aby neusnul na vavřínech.

"Na příkladu McLarenu můžete vidět, jak rychle se konkurenceschopnost může změnit. Minulý víkend byli silným soupeřem. Jiné pneumatiky, jiné podmínky a raz dva je všechno jinak. Ale pokud bychom Mercedes dokázali porazit i v Silverstone, brali bychom to jako velmi, velmi dobrý signál."

Nakonec, vůz RB16B možná ani v Rakousku nebyl tak dominantní, jak se mohlo zdát. Marko připomíná, že vůz Mercedesu v minulosti také často vypadal dominantně ve vedení závodu, ale když se něco pokazilo a jeho vůz se ocitl uprostřed pelotonu, rychlost nejednou náhle kamsi zmizela.

"Máme nejrychlejšího jezdce, nejlepší vůz i nejlepší motor, ale pravdou je také to, že všechno vypadá o hodně snadněji, když je vůz vpředu. Dokonce jsme Maxe instruovali snížit výkon motoru a držet se dál od obrubníků."

Marko je přesvědčen, že se ho šéf Mercedesu pokouší obalamutit. Foto: Red Bull

Zdroj: f1i, úvodní foto: Red Bull