Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Obsazení první řady šokovalo i Hamiltona

Obsazení první řady šokovalo i Hamiltona

Téměř perfektní kolo, pochlubil se Bottas.

Včerejší kvalifikace měla velmi nečekaný výsledek. Místo dominance Red Bullu jsme byli svědky toho, jak si celou první startovní řadu rezervoval Mercedes.

Rozhodně jsem překvapený svým i týmovým výsledkem,“ neskrýval Valtteri Bottas. „Přitom vše naznačovalo, že budeme zaostávat, a to hlavně v rychlosti na jedno kolo. Rychlost ve Q3 mě hodně překvapila. Bylo to dobré kolo, po posledním tréninku jsme ještě optimalizovali nastavení, abychom neměli problém s teplotou pneumatik. Všechno bylo téměř perfektní a konečný výsledek je skvělou odměnou.

Lewis Hamilton byl rovněž překvapen jeho druhým místem.

Netuším, kde se to vzalo,“ řekl britský jezdec o časovém odstupu od jezdců Red Bullu. „Na začátku víkendu byli o nějakých šest desetin vteřiny rychlejší, později o čtyři. A v kvalifikaci jsme najednou byli rychlejší my. Jsem stejně šokován jako všichni ostatní. Takový výsledek ale samozřejmě vítáme.

Porážka Red Bullu se připisuje nevydařenému závěru kvalifikace, kde se nejprve mimo trať poroučel Júki Cunoda a následně i za ním jedoucí Sergio Pérez, což prý Maxe Verstappena donutilo projet tím místem opatrněji.

Už v prvním a druhém sektoru byli pozadu,“ upozorňuje šéf Mercedesu, Toto Wolff. „Myslím, že to byly dvě desetiny, možná dvě a půl. Ale samozřejmě jsme překvapeni. Očekávali jsme, že Verstappen s přehledem získá pole position a my se popereme se Sergiem o místo vedle něj.

Že historická přilba poputuje na hlavu Valtteriho Bottase netipoval asi nikdo. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Mercedes