Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Wolff a Horner zakopali válečnou sekeru

Wolff a Horner zakopali válečnou sekeru

Zapomene se i na Masiho brománek?

Toto Wolff a Christian Horner při prvním společném vystoupení od Abú Zabí loňského roku zakopali válečnou sekeru. Opět, dalo by se říci, protože čisté sportovní zápolení podáním rukou ztvrdili i před posledním závodem sezony 2021.

Bylo to intenzivní, ale to se dalo očekávat. Občas to bylo i divoké, až brutální. Šlo o hodně. Je to Formule 1, takže se bojuje na trati, ale i mimo trať se bojuje o různé výhody. Tak to prostě je. Ale je čas přenést se přes všechno, co se stalo. Další diskuse o loňském Abú Zabí už nepřinesou nic jiného, ​​pouze další škody nám všem, kteří jsme účastníky tohoto sportu. Takže musíme začít novou kapitolu," řekl Toto Wolff.

„Asi už navždy budeme mít rozdílné pohledy na to, co se skutečně událo v Abú Zabí, ale už to necháme minulosti," doplnil Christian Horner. "Všichni teď myslíme pouze na sezonu 2022. Loni jsme viděli fantastické zápolení od prvního až po poslední závod a je třeba říci, že to přispělo k oživení zájmu o F1.

Mercedes si nehodlá dál stěžovat, už by tím jen poškozoval sport a nic nezískal. Foto: Mercedes

Svět ale nenechá Wolffa a Hornera tak rychle zapomenout. Britská televize Sky například tento víkend odvysílá dokument nazvaný Duel: Hamilton vs Verstappen a v něm bude i starší rozhovor s Wolffem, kde zmínil brománek bývalého ředitele velkých cen Michaela Masiho se sportovním ředitelem Red Bullu Jonathanem Wheatleym. Wolffem použité anglické slovo bromance je kombinací slov brácha (brother) a romantika (romance) a žertovně se jím označuje velké, často náhlé vzplanutí přátelství, nesexuální vztah mezi mužem a mužem.

Jonathan Wheatley odvedl svou práci,“ uslyšíme říkat Tota Wolffa. „On přesvědčil Michaela Masiho, ředitele závodu, nejen v Abú Zabí, ale i předtím. Max je jeho velkým dlužníkem. Masi dělal nesprávná rozhodnutí a věřím, že teď toho lituje. Ale FIA ​​si měla mnohem dříve všimnout, že cosi není v pořádku. Problém byl ve struktuře i v osobnostech. Představte si fotbalový zápas za stavu 1:0 a rozhodčí krátce před koncem řekne, že stav bude 0:0 a hraje se o vítězný gól. A mimochodem, váš tým bude hrát bosý.

Zdroj: Motorsport, Sky, úvodní foto: Mercedes