Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Russell chtěl bojovat s Pérezem

Russell chtěl bojovat s Pérezem

Pneumatika by však nevydržela.

Po dost zvláštním pódiovém umístění po kvalifikaci na VC Belgie se George Russell ve věku 24 let dočkal i první oslavy na stupních vítězů po řádném závodě. Bylo to třetí místo poté, co v podstatě bez boje pustil na druhé Sergia Péreze. Neměl však na výběr, pneumatiky by souboj nevydržely.

Chtěl jsem naplno bojovat a udržet za sebou i rychlejší vůz, ale nakonec bylo jasné, že musím začít šetřit pneumatiky. V poslední zatáčce bylo cítit, že levá přední přestává držet, že zatáčku už nesmím projíždět stejnou rychlostí. Opravdu jsem velmi chtěl bojovat, ale uvědomil jsem si, že bych tu pneumatiku naprosto zničil. A také jsem věděl, že Lewis mi nic nedaruje. On se nikdy nevzdává, ale já jsem byl schopen udržet se mimo dosah jeho DRS,“ řekl Russell po závodě.

Lewis Hamilton po závodě vysvětloval radiokomunikaci, která se dostala do přímého přenosu. Když se přiblížil za Russella, který se před něho dostal díky štěstí na safetycar, stěžoval si, že ho dostali do těžké pozice. Znělo to, jako by si stěžoval, že je Russell před ním, ale prý tomu tak vůbec nebylo. Jen nebyl rád, že jezdí za jiným vozem.

V podstatě jsem nemohl předjíždět, protože vůz se přehříval. Musel jsem se stáhnout,“ řekl Hamilton.

Mercedesu na začátku sezony evidentně chyběla rychlost k závodění s Ferrari a Red Bullem, ale díky spolehlivosti je v Poháru konstruktérů před týmem výrobce energetických nápojů a Georgi Russellovi dokonce patří druhé místo v šampionátu jezdců.

Russell pustil Péreze, ale zůstal před Hamiltonem. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes