Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton podepsal smlouvu

Hamilton podepsal smlouvu

Další dva roky s Mercedesem.

Mercedes má na smlouvě podpis Lewise Hamiltona a je to smlouva na dva roky, takže minimálně do konce roku 2025 by si měl ponechat současnou jezdeckou dvojici.

Navzdory klepům o námluvách s Ferrari, které se rozšířily na začátku roku, vše směřovalo k prodloužení spolupráce, která začala již v roce 2013. Lewis Hamilton přišel do týmu německé automobilky s jedním mistrovským titulem a s ním získal dalších šest, takže je nyní na jedné úrovni s Michaelem Schumacherem. Od roku 2021 však sbírá tituly Max Verstappen, jenž aktuálně sedí v neporazitelném Red Bullu RB19. Pokud tedy Hamilton chce být sám na vrcholu žebříčku nejúspěšnějších jezdců celé historie F1, potřebuje vybojovat ještě jeden mistrovský titul. Je však málo pravděpodobné, že Red Bull během jedné zimy přijde o celý svůj náskok ve vývoji, jelikož technická pravidla se moc měnit nebudou, a možná i proto je Hamiltonova smlouva na dva roky.

Každý den sníme, že budeme nejlepší. Uplynulou dekádu jsme společně věnovali plnění tohoto snu,“ řekl Hamilton. „Na vrchol se nedá dostat přes noc, není to krátkodobý cíl. Chce to velké odhodlání a tvrdou práci a jsem hrdý na to, čeho jsem už s tímto týmem dosáhl. A ještě nikdy jsme nebyli více lační po vítězství. Učíme se z našich úspěchů i z neúspěchů a nadále jdeme za našimi sny. Nezáleží na tom, jak těžké to bude. Opět budeme vítězi!"

Hamiltonovi, který byl od 13 let podporován McLarenem a Mercedesem, je 38 let a 40. narozeniny oslaví ještě před začátkem sezony 2025. Minimálně jeden Schumacherův rekord ještě překoná. Němec jezdil v letech 1996 až 2006 za Ferrari, čímž stanovil rekord 11 sezon v jednom týmu. Letošní sezona je Hamiltonovou jedenáctou s Mercedesem.

Lewis Hamilton i George Russell mají smlouvu s Mercedesem do konce roku 2025. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes