Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Leclerc se na Verstappena nezlobí

Leclerc se na Verstappena nezlobí

Hamilton rychle ztratil naději.

Max Verstappen včera opět předvedl rychlost vozu Red Bull. V páteční kvalifikaci mu nevyšlo poslední kolo a v rozstřelu haproval motor, avšak ve sprintu už byl naprosto suverénní. Šanci zdramatizovat boj o vítězství dostal Charles Leclerc, startující ze druhého místa, hned po zhasnutí červených světel. Nizozemec neměl nejlepší start a v rámci obrany vyhnal Leclerca až ke trávníku na vnitřní straně první zatáčky. Zařazení za Verstappena pak vyšlo jezdce Ferrari tak draze, že ztratil i pozici vůči Lewisi Hamiltonovi.

Popravdě, na jeho místě bych udělal přesně to samé,“ nestěžoval si po závodě Monačan. „Bylo to na hraně, ale tak to mám rád. Dnes to dopadlo v můj neprospěch, to se stává. Takové je závodění a já jsem s tím v pohodě.

Charles měl lepší start,“ přiznal Verstappen. „Chtěl jsem mu při nájezdu do první zatáčky překážet nejvíce, jak bylo možné. A naštěstí mi to vyšlo.

Hamilton, velmi spokojený s novou podlahou Mercedesu, se pár kol držel na hraně DRS vzdálenosti, ale více udělat nemohl a následně si jen dojel pro druhé místo, jelikož Leclerc nasadil ještě pomalejší tempo.

Ze začátku jsem se snažil lepit na Maxe, ale jeho rychlosti nelze konkurovat,“ přiznal Brit. „Jsem rád, že jsme o něco konkurenceschopnější, ale čeká nás dlouhá cesta, než budeme schopni udržet takové tempo.

Stále to bylo kolem osmi, devíti desetin, pár kol, to se dá v brzdných zónách pohlídat,“ řekl Verstappen, jenž se tedy Hamiltona moc neobával. „Vozy zde mají velká křídla, takže DRS je silnou pomůckou. Ale jakmile jsem se trochu vzdálil, mohl jsem si držet své tempo. A vůz byl dnes velmi dobrý.

Po vymazání posledního kvalifikačního kola bude dnes Verstappen startovat ze šestého místa, což dává ostatním alespoň nějakou naději na boj o vítězství. Se skvělou rychlostí a “silným DRS“ je určitě schopný vrátit se na první místo, jenže po startu v blízkosti středu pole se ještě může leccos přihodit.

Verstappen nemá v Texasu skutečného konkurenta, ale dnes bude startovat až šestý. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull