Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Norris byl příliš opatrný

Norris byl příliš opatrný

Na Verstappena si nevěří ani v neděli

Ani v brazilském sprintu to nevyšlo. Lando Norris sice vybojoval pro sobotní klání v Sao Paulu pole position, vítězství mu ovšem již poněkolikáté uniklo. O první pozici ho připravil už v úvodu Max Verstappen a pilot McLarenu se tak musel spokojit se druhou příčkou. Se svým startem byl sice Brit spokojen, cítil však, že měl zvolit jiný přístup.

„Musíme se na to podívat. Start sám o sobě byl dobrý, pak jsem ale možná byl trochu opatrný. Nemyslím si, že by se mi protočila kola,“ hodnotil svůj vstup do sprintu.

Norrisovi se nepovedlo celé první kolo. O pár zatáček později se před něj totiž dostal i George Russell. Později se sice pilot McLarenu na stříbrnou příčku vrátil a pokoušel se dohánět i Verstappena, přiznává však, že více v jeho silách nebylo.

„S Georgem jsem trochu zaspal. Poté už jsem ale měl dobré tempo. Sice jsem se snažil Maxe dohnat, ale nestačilo to,“ dodává.

V neděli čeká na Norrise o něco těžší práce než v sobotu. Tentokrát totiž odstartuje až jako šestý. Kromě Verstappena před ním budou stát Charles Leclerc, Lance Stroll, Fernando Alonso a Lewis Hamilton. Naděje na zisk dalších stupňů vítězů se ovšem nevzdává.

„Řekl bych, že když pomineme Maxe, tak dnes okolo mě nikdo nebyl. Nemám tedy žádné obavy. Spíše jsem povzbuzen naší rychlostí,“ říká.

Lando Norris věří, že i v neděli může zabojovat o stupně vítězů. Foto: McLaren



V boj s Verstappenem ale nevěří: „Bavíme se o soupeření s jedním z nejlepších jezdců v jednom z nejlepších vozů, které F1 kdy měla. Nebude to tedy tak, že zničehonic budeme bojovat s Red Bullem. Na této dráze jsme příliš nečekali, že budeme tak dobří,“ stojí nohama na zemi.

 


Piastri zničil gumy



Zatímco Lando Norris projel cílem jako druhý, jeho týmový kolega Oscar Piastri si ze sprintu neodnesl ani bod. Australský nováček totiž projel cílem jako desátý. Z této pozice i začínal.

„Pěkně jsem si zazávodil. Kvůli všem těm soubojům jsem se ale trápil s opotřebením pneumatik,“ přiznává jezdec, který tento víkend jede na okruhu Interlagos poprvé v životě.

Ačkoli Piastri strávil většinu závodu na desáté pozici, jezdil i na deváté příčce. Využil totiž souboje Carlose Sainze s Danielem Ricciardem a svého krajana zdolal. V závěru si ale pilot AlphaTauri vzal pozici zpět a Piastri mohl být rád, že vůbec udržel desáté místo. Na chvíli se před něj totiž dostal i Fernando Alonso. Španělovi ale zvládl předjížděcí manévr oplatit.

Zdroj: Motorsport, PlanetF1, úvodní foto: Red Bull