Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren odhalil něco z MCL38

McLaren odhalil něco z MCL38

Své karty ještě podrží na ruce.

Svůj nový vůz už ukázal i tým McLaren. Ale rovnou řekl, že takhle MCL38 už brzy vypadat nebude.

McLaren MCL38. Foto: McLaren

McLaren zůstal u své papájové a černé barvy. Za volanty zůstávají 24letý Lando Norris a 22letý Oscar Jack Piastri. Stáj nadále povedou Zak Brown jako generální ředitel a Andrea Stella jako šéf týmu, pod kterým pracují hned tři techničtí ředitelé. Letošní vůz bude prvním, který byl vyvinut za pomoci nového větrného tunelu ve Wokingu, McLaren opouští zařízení Toyoty v Německu.

Nový vůz je hodně inovativní, ale ne všechny inovace se dostaly do této ranní specifikace. Mnohé budou předmětem sezonního vývoje, na kterém se již pracuje,“ řekl Stella.

A to je důležité. McLaren fanouškům ukazuje lakování nového vozu, nicméně to nejdůležitější z jeho designu odhalí konkurenci až příští týden, když v Bahrajnu začne zimní testování. Ani nevíme, co všechno bude jiné. Na obrázcích zveřejněných online je MCL38 vyobrazen s různými podlahami a nejspíše ani jedna z nich není pravá.

Děláme to, protože můžeme!“ dal jednoduché vysvětlení Norris. „Je to boj o rychlostní výhodu. Proč by se někdo vzdal čehokoli o týden dříve, pokud nemusí? Takhle vůz teď vypadá, ale zanedlouho bude vypadat jinak. Uvidíte.

Zdroj: McLaren, Motorsport, úvodní foto: McLaren