Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Montoya se za mořem moc nezměnil

Montoya se za mořem moc nezměnil

Soupeři se zlobí, ale vždyť přece shit happens...

Juan Pablo Montoya opustil svět formule 1 mj. z důvodu, že je na trati příliš málo soubojů a že mu chybí ty takříkajíc kolo na kolo.

Překvapivým odchodem v polovině sezony do zámořské série NASCAR zvedl Kolumbijec hladinu emocí na obou stranách spektra. Jedni si oddechli, ti druzí v pomatenosti své mysli začali vyhrožovat, že se na formuli 1 přestanou dívat, protože bez Montoyi to už nebude nikdy formule 1.

Netrvalo dlouho, a Montoya vyhrál svůj první závod v prostředí, které mu tolik chybělo. Na začátku března na trati bratří Rodriguezových vyhrál v sérii Busch, a okamžitě tak dal příležitost svým fanouškům zvednout prast a zahulákat "Vídíte to? My jsme vám to říkali!"

Jenomže ve stínu triumfu už byla skutečnost, že Montoya své vítězství získal po kolizi s do té doby vedoucím Scottem Pruettem, kterého roztočil při pokusu o předjetí, když do něj Montoya drcnul. Montoya zůstal ve vedení poté, co při snaze nepustit první místo to v jedné chvíli vzal přes trávu.

"Všechny lidi vyřadit ze závodu, svého týmového kolegu, nebylo to dobré, ošklivá, špinavá jízda," zlobil se hodně po závodě Montoyův týmový kolega Scott Pruett.

V Atlantě o pár dní později se při pokusu o předjetí Jimmieho Johnsona otřel o zeď a připravil se o lepší výsledek, byť byl v závodě nejrychlejší. Podobně jako tolikrát ve formuli 1...

Další závod série NASCAR, Texas. Tony Raines se zlobí na Juana Pabla Montoyu poté, co po souboji o deváté místo skončil v hodinách, když se jeho předchozí závod na Bristolu dal popsat slovy: ˇ"Zelená, Montoya ťuk, žlutá, přestáááávka, zelená, Montoya buch, žlutá, přestáááávka, zelená, Montoya drc, žlutá, konec závodu."

"Jestli je tak dobrý, neměl by najíždět zezadu do jiných lidí," zlobil se Raines. Ale Montoya sám to nebere tak tragicky,

"You know, shit happens, na tak úzkých oválech se to občas stane, někdo vrazí do vás, vy do někoho, ale určitě to nedělám schválně."

Zdá se, že Montoyasvé souboje kolo na kolo, dokonce plech na plech, nakonec našel...