Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Oficiálně: Valencie se od roku 2008 zařadí do kalendáře F1

Oficiálně: Valencie se od roku 2008 zařadí do kalendáře F1

Jako Velká cena Evropy.

Bernie Ecclestone včera podepsal sedmiletou smlouvu se španělským přístavním městem Valencií (konkrétně se skupinou Valmor Sport, která byla založena bývalým motocyklovým závodníkem Jorgem Martinezem Asparem a obchodníkem Fernandem Roigem, jež je také prezidentem fotbalového klubu Villarreal) o pořádání grand prix, která se na tamní městské trati pojede od příštího roku.

Dle informací z tisku Ecclestone oznámil, že je podepsání smlouvy podmíněno znovuzvolením Francisca Campse, předsedy konzervativců, v krajských volbách [informovali jsme vás zde]. Camps byl celkem přirozeně opět zvolen do funkce. Ecclestone později vyvrátil, že by smlouva takovou podmínku obsahovala.

Podle Ecclestona se na kontraktu již nic neměnilo a s tamní vládou byl podepsán v připraveném znění. Městský závod se bude nazývat Velká cena Evropy (statut byl přejat od okruhu Nürburgringu, na kterém se pod hlavičkou Velké ceny Evropy konaly závody od roku 1997) a vedle podniku na okruhu v Barceloně bude druhým španělským závodem sezony. Valencie bude hostit grand prix minimálně do roku 2016. Za každý závod je ochotna zaplatit 26 miliónů eur.